Contactmomenten tijdens corona

Klik hier voor het PDF-bestand van contactmoment tijdens corona (pdf 984kb).

Vanaf 22 weken zwangerschap: Kun je de kinkhoestvaccinatie halen op een Centrum voor Jeugd en Gezin/Centrum Jong bij jou in de buurt.

Na geboorte van je kind

4-7 dagen hielprik en gehoorscreening: Screeners bellen vooraf (als ze het tel.nr. hebben) en voeren de hielprik en de gehoorscreening uit bij jou thuis.

2 weken: – De jeugdverpleegkundige komt bij jou thuis of belt jou op voor een intake via beeldbellen of aan de telefoon.

4 weken: 1e consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je baby en de jeugdarts controleert je baby lichamelijk.

8 weken: Consult op het consultatiebureau als je baby een vaccinatie krijgt of via beeldbellen als de moeder de 22 wekenprik heeft gehad. Op het consultatiebureau weegt en meet de assistente je baby en de jeugdverpleegkundige controleert je baby lichamelijk.

3 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je baby en de jeugdarts controleert je baby lichamelijk. Je baby krijgt een vaccinatie aangeboden.

5 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je baby en de jeugdverpleegkundige controleert je baby lichamelijk. Je baby krijgt een vaccinatie aangeboden.

6 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je baby en de jeugdarts controleert je baby lichamelijk.

11 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je kind en de jeugdarts controleert je kind lichamelijk. Je kind krijgt een vaccinatie aangeboden.

14 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je kind en de jeugdverpleegkundige controleert je kind lichamelijk. Je kind krijgt een vaccinatie aangeboden.

18 maanden: De jeugdverpleegkundige komt op huisbezoek.

2 jaar: Jeugdarts neemt contact op via beeldbellen of de telefoon.

3 jaar: Jeugdverpleegkundige neemt contact op via beeldbellen of de telefoon.

3,9 jaar: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je kind en de jeugdverpleegkundige controleert je kind lichamelijk.

5 jaar: Logopedist doet consult op school. Door de de coronamaatregelen kunnen wij op dit moment dit onderzoek niet altijd uitvoeren. Maakt u zich zorgen dan kunt u altijd contact opnemen met de Jeugdgezondheid. Wij zoeken dan naar een andere mogelijkheid.

5 jaar: Doktersassistente komen langs op school om de ogen en oren van uw kind te testen. Door de coronamaatregelen kunnen wij op dit moment dit onderzoek niet altijd uitvoeren. Maakt u zich zorgen dan kunt u altijd contact opnemen met de Jeugdgezondheid. Wij zoeken dan naar een andere mogelijkheid.

5 jaar: Purmerend: hier draait een pilot. U vult als ouder een vragenlijst in en aan de hand daarvan krijgt u een uitnodiging van de jeugdarts of jeugdverpleegkundige op een Centrum voor jeugd en Gezin.

Andere gemeenten: Er is een afspraak met de jeugdarts op school of een Centrum voor jeugd en Gezin/Centrum Jong.

Groep 7: Er is een afspraak met de jeugdverpleegkundige op school of een Centrum voor jeugd en Gezin/Centrum Jong. In Purmerend vult u als ouder een vragenlijst in en ziet de jeugdverpleegkundige uw kind op school.

Klas 1 voortgezet onderwijs: Uw kind vult een vragenlijst in in de klas en wordt gemeten en gewogen. Als nodig of gewenst is er daarna contact via beeldbellen of op een Centrum voor jeugd en Gezin/Centrum Jong.

Klas 3 voortgezet onderwijs: Uw kind vult een vragenlijst in in de klas en uw kind wordt gemeten en gewogen. Als nodig of gewenst is er daarna contact via beeldbellen of op een Centrum voor jeugd en Gezin/Centrum Jong.

Pedagogisch spreekuur: consult op locatie of via beeldbellen.

Voor alle vaccinaties krijgen kinderen een persoonlijke afspraak op locatie.

Waarvoor kan ik zelf naar de Jeugdgezondheid?

De Jeugdgezondheid is er voor al jouw vragen, advies, hulp, ondersteuning over de ontwikkeling, opvoeding of gezondheid van jouw kind. Je kunt ook bij ons terecht voor:

  • Cursussen en workshops voor ouders, kinderen en jongeren (vaak gratis)
  • Hulp en advies bij opvoeden (via de telefoon, e-mail of persoonlijk)
  • Hulp en advies voor gezond leven
  • Spraak- en taalonderzoek (logopedist)
  • Informatie en advies zonder afspraak (inloopspreekuur)
  • Telefonisch advies van een verpleegkundige
  • Persoonlijk opvoedadvies door filmopnames
  • Online betrouwbare

Wil je hier gebruik van maken of meer informatie? Ga naar https://www.ggdzw.nl/inwoners/opgroeien-en-opvoeden-ggd-zaanstreek-waterland/