Contactmomenten tijdens corona

Klik hier voor het bestand van de Contactmoment tijdens corona (pdf 984kb).

Vanaf 22 weken zwangerschap: Kun je op afspraak de kinkhoestvaccinatie halen op een locatie bij jou in de buurt.

Na geboorte van je kind

4-7 dagen hielprik en gehoorscreening: Screeners bellen vooraf (als ze het tel.nr. hebben) en voeren de hielprik en de gehoorscreening uit bij jou thuis.

2 weken: – De jeugdverpleegkundige komt bij jou thuis of neemt via beeldbellen contact met je op voor een intake.

4 weken: 1e consult op het consultatiebureau. De assistente  weegt en meet je baby en de jeugdarts controleert je baby lichamelijk.

8 weken: Consult op het consultatiebureau als je baby een vaccinatie moet krijgen of via beeldbellen als de moeder de 22 wekenprik heeft gehad. Op het consultatiebureau weegt en meet de assistente je baby en de jeugdverpleegkundige controleert je baby lichamelijk.

3 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je baby en de jeugdarts controleert je baby lichamelijk. Je baby krijgt een vaccinatie aangeboden.

5 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente  weegt en meet je baby en de jeugdverpleegkundige controleert je baby lichamelijk. Je baby krijgt een vaccinatie aangeboden.

6 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je baby en de jeugdarts controleert je baby lichamelijk.

8 maanden: Digitale nieuwsbrief over de ontwikkeling van kinderen bij 8 maanden.

11 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je kind en de jeugdarts controleert je kind lichamelijk. Je kind krijgt een vaccinatie aangeboden.

14 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je kind en de jeugdverpleegkundige controleert je kind lichamelijk. Je kind krijgt een vaccinatie aangeboden.

18 maanden: De jeugdverpleegkundige neemt contact op via beeldbellen of komt op huisbezoek.

2 jaar: Jeugdarts neemt contact op via beeldbellen of telefonisch.

3 jaar: Jeugdverpleegkundige neemt contact op via beeldbellen of telefonisch.

3,9 jaar: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je kind en de jeugdverpleegkundige controleert je kind lichamelijk.

5 jaar: Logopedist doet consult op locatie of neemt contact op via beeldbellen.

Klas 1 voortgezet onderwijs: Contact via beeldbellen.

Klas 3 voortgezet onderwijs: Contact via beeldbellen.

Pedagogisch spreekuur: consult op locatie of via beeldbellen of op locatie.

De groepsvaccinaties voor de 9-jarigen (DTP/BMR) en 13-jarigen (HPV) zijn de eerste twee weken van september. Jouw kind krijgt hiervoor een uitnodiging. Heb je geen uitnodiging ontvangen en moet jouw kind wel een vaccinatie krijgen? Dan kun je op een van de dagen naar de plek komen waar we vaccineren. We regelen dan dat jouw kind een inenting krijgt.

Waarvoor kan ik zelf naar de Jeugdgezondheid (JGZ)?

De Jeugdgezondheid (JGZ) is er voor al jouw vragen, advies, hulp, ondersteuning over de ontwikkeling, opvoeding of gezondheid van jouw kind. Je kunt ook bij ons terecht voor:

  • Cursussen en workshops voor ouders, kinderen en jongeren (vaak gratis)
  • Hulp en advies bij opvoeden (via de telefoon, e-mail of persoonlijk)
  • Hulp en advies voor gezond leven
  • Spraak- en taalonderzoek (logopedist)
  • Informatie en advies zonder afspraak (inloopspreekuur)
  • Telefonisch advies van een verpleegkundige
  • Persoonlijk opvoedadvies door filmopnames
  • Online betrouwbare informatie en advies

Wil je hier gebruik van maken of meer informatie? Ga naar https://www.ggdzw.nl/inwoners/opgroeien-en-opvoeden-ggd-zaanstreek-waterland/.