Corona-informatie voor primair onderwijs en kinderopvang

Het is belangrijk dat u zich laat testen als u klachten heeft die passen bij een besmetting met het coronavirus: verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak.

GGD ondersteuning

Wij bieden ondersteuning aan bij de heropening van scholen en kinderopvang bij onder andere hygiëne, fysieke inrichting en welbevinden.

Bekijk de contactgegevens voor uw corona-vragen.

Coronatesten

Wanneer kan een medewerker met klachten zich laten testen?

U kunt een afspraak maken als u milde klachten heeft die passen bij het coronavirus: verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak.

Waar is de testlocatie?

Woont en/of werkt u in de regio Zaanstreek-Waterland? Dan kunt u gebruik maken van de ‘coronatest drive in’ van GGD Zaanstreek-Waterland in de brandweerkazerne in Purmerend.
Adres: Gorslaan 50 – 52, 1441 RG Purmerend. De coronatest ‘drive in’ is aan de achterkant van de brandweerkazerne.

U komt (het liefst alleen) in een eigen auto naar de coronatest ‘drive in’. De GGD- medewerker neemt een monster bij u af terwijl u in de auto zit. Daarna rijdt u het terrein weer af. We doen dit zo omdat in Nederland iedereen met klachten binnen moet blijven om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Als iemand met de auto komt komen we zoveel mogelijk aan deze maatregel tegemoet.

Wat zijn de kosten?

U hoeft niet te betalen voor deze test.