Dienstverlening reizigers tijdens corona

U kunt via de mail, reizvacc@ggdzw.nl, een verzoek doen voor het inplannen van een afspraak voor de benodigde vaccinaties voor uw reis of werk. Wij nemen dan contact met u op.
U kunt ook weer online een afspraak inboeken voor inentingen voor uw reis- of werk. Er is 1 spreekuur per week op de maandagavond van 17.00 tot 20.15 uur.
Bekijk onze webpagina over Gezond op reis

Geen corona-vaccinatie op het reizigersspreekuur

Voor een corona-vaccinatie kunt u niet terecht op ons reizigersspreekuur. Maakt u toch een online afspraak met als doel een vaccinatie tegen corona te krijgen? Dan kunnen wij u helaas niet helpen. U ontvangt een uitnodiging via het RIVM en/of uw huisarts voor uw corona-vaccinatie. Volg de instructies in die uitnodiging.

GGD geeft geen Covid-vrij verklaring af

We krijgen regelmatig vragen of we een Covid-vrij verklaring af kunnen geven, bijvoorbeeld voor de werkgever of een reisorganisator. GGD Zaanstreek-Waterland geeft deze verklaringen niet af.

De GGD heeft tot doel de publieke gezondheidszorg te bevorderen. Hiervoor test de GGD op corona en doet bron- en contactonderzoek om nieuwe besmettingen op te sporen en onder controle te houden. Zo voorkomen we de  verspreiding van het virus. Bij een positieve test ondernemen wij actie, bij andere testresultaten niet. U krijgt de uitslag telefonisch te horen, maar geen schriftelijke verklaring dat u corona-vrij bent.

Heeft u een Covid-vrij verklaring nodig? Dan verwijzen we u toch terug naar de instantie die om de verklaring vraagt om samen tot een oplossing te komen.