Drugs

Drugs zijn middelen die de hersenen prikkelen waardoor er geestelijke en lichamelijke effecten optreden. Er zijn verdovende drugs (heroïne, maar ook alcohol en slaapmiddelen), stimulerende drugs (cocaïne en speed, maar ook koffie en tabak) en drugs die de waarneming veranderen (LSD, paddo's en bij een grote hoeveelheid ook hasj en wiet). Ook wordt er een verschil gemaakt tussen harddrugs en softdrugs. Het gebruik van harddrugs brengt grote risico's voor de gezondheid met zich mee. Inhoudelijke informatie over de verschillende drugs is te vinden op www.drugsinfo.nl.

Als uw kind experimenteert
Het is normaal dat jongeren experimenteren. Het past bij hun ontwikkeling dat zij dingen uit willen proberen op het gebied van uiterlijk, seks, alcohol en drugs. In die zin is belangstelling voor drugs niet slecht en gaat meestal vanzelf weer over. Maar negeer het niet. Ga zo snel mogelijk het gesprek met uw kind aan. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier.

Wat doet de GGD?

  • Het adviseren van gemeenten en samenwerkingspartners over een integrale aanpak op het gebied van drugspreventie.
  • Het ondersteunen van scholen bij de uitvoering van drugspreventieactiviteiten. Scholen kunnen daarbij onder andere gebruik maken van de effectieve interventie de gezonde school en genotmiddelen.

Meer weten? Klik hier.