Tijdens mijn zwangerschap

""

Zwanger! Een mooie en soms ook spannende tijd breekt aan voor je. Onze Jeugdgezondheidzorg (JGZ) biedt hulp en ondersteuning tijdens je zwangerschap. We helpen je ook graag bij de voorbereiding op het ouderschap. Heb je vragen over je zwangerschap, het ouderschap en wat erbij komt kijken? Of ben je op zoek naar een zwangerschapscursus of zwangerschapsyoga? Wij helpen je graag.

Ik ben op zoek naar een zwangerschapscursus

Een zwangerschapscursus kan je helpen fit en ontspannen zwanger te zijn. Ook is het een goede voorbereiding op de bevalling en de eerste periode erna. Kijk bij het Centrum voor Jeugd en Gezin van jouw gemeente voor meer informatie over cursussen bij jou in de buurt. Voor Zaanstreek kun je terecht bij Cursusbureau Zaanstreek.

Ik wil extra informatie over zwanger zijn en ouderschap

Het is mogelijk dat een jeugdverpleegkundige je bezoekt tijdens de zwangerschap. Zo kun je je goed voorbereiden op het aanstaande ouderschap. Ook met thema’s als hechting, opvoeddoelen, opvoedwaarden en opvoedstijlen kan de jeugdverpleegkundige je helpen. Wil je graag contact met de jeugdverpleegkundige dan kun je dit bespreken met je verloskundige. Je mag ons ook bellen voor een afspraak op telefoonnummer 075 – 651 83 40.

Ik ben zwanger en nog geen 25 jaar

Ben jij een aanstaande jonge moeder, tot 25 jaar, die voor het eerst zwanger is? En heb je ook na de zwangerschap extra begeleiding nodig? Dan is er voor jou het (preventie-)programma VoorZorg. Heb je problemen met bijvoorbeeld huisvesting, werk, geld of relaties? Heb je geen of weinig opleiding? Bespreek het met je verloskundige, een andere hulpverlener of neem contact op met VoorZorg via e-mail of telefoonnummer 075 – 651 83 40.

GroeiGids-app

Deze app biedt jou als (aanstaande) ouder betrouwbare voorlichting en inzicht in de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van je kind.

Inspectie kinderopvang

Onze GGD houdt toezicht op de kinderopvang in de regio. We leggen je graag uit hoe we dit doen en waar je de rapporten hiervan kunt vinden.

Mijn Kinddossier

In ons digitaal ouderportaal vind je informatie over de ontwikkeling van je kind, groeicurves en afspraken met de Jeugdgezondheidszorg.