Cursus Zwanger, gezond en fit

Deze cursus bereidt je voor op de bevalling en het ouderschap. Je leert een goede lichaamshouding aan om klachten te voorkomen en eenvoudige ontspanningstechnieken, die je tijdens je zwangerschap en de bevalling kunt gebruiken. Ook geven we graag informatie die je kunt gebruiken om met vertrouwen de bevalling tegemoet te zien en de eerste periode erna als kersverse ouder.

Oefenen
Actief bewegen doen we elke les, waarbij we onder andere aandacht besteden aan de bekkenbodem, goede houding en ademhaling. Je voorkomt of vermindert bekken- en rugklachten en voelt je fitter. Mocht je toch klachten hebben, dan geven we je gerichte oefeningen en advies.

De bevalling
Natuurlijk staat de bevalling zelf centraal. Wat kun je oen om de weeën op te vangen? Welke ademhaling en houdingen helpen je hier straks het beste bij? En wat is de rol van ontspanningsoefeningen tijdens de bevalling?

Ouderschap
Voor je gevoel is het nog niet zover, maar eigenlijk ben je tijdens je zwangerschap al ouder van je ongeboren kindje. Daarom besteden we hier ook aandacht aan. Hoe kun je je partner bijvoorbeeld betrekken bij de zwangerschap en ouderschap?

Na de bevalling
Na de bevalling doen we oefeningen voor het herstel van je lichaam. Ook is er aandacht voor de beleving van de bevalling, het ouderschap en ontwikkeling van de baby. Hoe verlopen de eerste weken na de bevalling? Hoe maak je contact met je baby? Wat zijn de fijne en lastige momenten van het ouderschap?

Praktische informatie

Tien lessen: zeven vóór de bevalling (waarvan 1 partneravond) en drie erna.

  • De lessen duren 1 uur en 15 minuten.
  • De docent is een fysio- en mensendiecktherapeut.

Na de bevalling is er ook een les door een pedagogisch adviseur.

Aan te raden is tussen de 26ste en 30ste week van de zwangerschap te starten met de cursus. Vrouwen die in dezelfde periode zijn uitgerekend proberen we samen te plaatsen.

  • De cursus vindt plaats op verschillende locaties en avonden.
  • De eigen bijdrage voor de cursus is €45,-.
  • Klik hier voor het aanmeldformulier Zwanger, gezond en fit.