Themabijeenkomsten

Vanuit GGD Zaanstreek-Waterland worden voor scholen, dagverblijven of speelzalen bijeenkomsten gegeven aan ouders over onderwerpen die met de opvoeding en gezondheid van kinderen te maken hebben.

Een bijeenkomst over opvoeding en gezondheid is een geschikte manier om ouders te bereiken en veel ouders zijn blij met deze ondersteuning. U kunt een bijeenkomst voor uw school, dagverblijf of speelzaal aanvragen.

Een bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur en kan in overleg op een ochtend, middag of avond gegeven worden. Een bijeenkomst bestaat uit een korte inleiding over het onderwerp. Daarna wordt het onderwerp middels een werkvorm (bijvoorbeeld stellingen of situatieschetsen) samen met ouders besproken. Er is ruimte voor het stellen van vragen en onderlinge uitwisseling van ervaringen. Kijk voor de mogelijke onderwerpen in de onderstaande overzichten. Zit het gewenste thema er niet bij? Dan kunt u ook zelf een thema inbrengen.

Voorwaarden
De school, dagverblijf of speelzaal verzorgt zelf:

  1. De PR en de werving van de ouders
  2. Een geschikte ruimte
  3. Benodigde hulpmiddelen (zoals DVD-speler, flipover, beamer, koffie en thee)

Het minimaal aantal deelnemers is 6. Tijdens de bijeenkomst is er iemand van de school, dagverblijf of speelzaal aanwezig. De bijeenkomsten zijn voor Zaanstad gratis, daarbuiten kunt u contact opnemen met Opvoedondersteuning voor mogelijkheden en kosten via onderstaand telefoonnummer.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen (075) 651 83 40. Aanmelden kan via het aanmeldformulier, die u vindt op de pagina's met mogelijke onderwerpen.