Jongvolwassenenmonitor 2021

""

Ben je tussen de 16 en 25 jaar? Vul de vragenlijst in!

Informatie over het onderzoek

Vanaf 11 mei tot eind juli 2021 voert GGD Zaanstreek-Waterland de Jongvolwassenenmonitor 2021 uit. Dit is een grootschalig onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen tussen de 16 en 25 jaar. Dit onderzoek voert de GGD uit in opdracht van de gemeenten in onze regio. In een korte online vragenlijst komen verschillende vragen aan bod over gezondheid, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, eenzaamheid en financiën, maar ook de invloed van de coronacrisis op het welzijn.

Meedoen

Alle 16- tot 25-jarigen in Zaanstreek-Waterland kunnen meedoen aan de Jongvolwassenmonitor. Dat gebeurt anoniem. De GGD benadert jongeren actief om deel te nemen, bijvoorbeeld via school/ opleiding, sociale media, flyers en posters. Meedoen kan via: JVmonitor.nl. Invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten.

Deelnemers maken kans op een bol.com waardebon van € 10,- (winkans 1 op 10) of één van de Ultimate Ears MEGABOOM 3 speakers van €159,-.

Gebruik van de resultaten

De resultaten van de Jongvolwassenenmonitor zijn belangrijk voor gemeenten, GGD en andere organisaties gericht op de gezondheid en welzijn van jongeren. Zij gebruiken deze informatie om beleidsbeslissingen te nemen. Dit kan betrekking hebben op mentale gezondheid, seksueel gedrag, genotmiddelengebruik en schulden.

Dit is de eerste keer dat GGD Zaanstreek-Waterland dit onderzoek uitvoert samen met GGD Hollands Noorden, GGD Amsterdam en GGD Flevoland. In samenwerking met deze GGD’en willen wij zoveel mogelijk van de 500.000 jongeren die in deze regio’s wonen betrekken. We vergelijken de resultaten dan ook met de andere deelnemende GGD’en. Wij verwachten eind september de uitkomsten van de Jongvolwassenmonitor te publiceren.

Meer informatie

Voor vragen en overige informatie kun je mailen met de onderzoekers via: onderzoek@ggdzw.nl.

Niet tussen de 16 en 25 jaar?

Ben je niet tussen de 16 en 25 jaar, maar je wilt wel meedoen aan onderzoek van de GGD, meld je dan aan voor ons panel. Je ontvangt ongeveer 3 keer per jaar per mail een vragenlijst. Je kunt dan vragen beantwoorden over gezondheid en leefstijl en een mening geven over het beleid en de zorg in de gemeente. Je kunt je aanmelden via: www.ggdzw.nl/panel.