Worden wat je wilt! Is het thema van dit jaar.
Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Of je goed bent in rekenen of juist in tekenen. Of je vier jaar bent of al tien. Ieder kind kan worden waar hij van droomt. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wilt en alvast dromen over later! Dit kan natuurlijk ook voor of na de kinderboekenweek.

Lezen is leuk èn heel belangrijk voor de (taal)ontwikkeling van ieder kind. Als ouder kunt u de leesontwikkeling van uw kind ondersteunen. Vooral thuis voorlezen en geïnteresseerd zijn in wat kinderen lezen is goed voor de leesprestaties van kinderen. Ook samen praten over boeken helpt hierbij.

Heeft u zelf niet veel ervaring met (voor)lezen? Bespreek het met de medewerker van de Jeugdgezondheid. Zij helpen u graag verder.

Spreekt u met uw kind een andere taal dan het Nederlands? Dan kunt u ook voorlezen in deze taal. Kinderen leren hier veel van. Ze leren hoe verha­len in elkaar zitten, leren nadenken en doen kennis op over de wereld. Dit helpt hen ook op school.

 

 

15 minuten lezen, 15 minuten plezier!

Elke dag 15 minuten lezen: het verbetert de lees­prestaties, net als de woordenschat en de schoolprestaties. Er is nog een betere reden om elke dag een kwartier te lezen: voorlezen is gewoon heel leuk! Geen mooier moment om ermee te beginnen dan in de Kinderboekenweek…

Ga door met voorlezen, ook al leert of kan uw kind zelf lezen. Voorlezen is niet alleen gezellig. Het is ook een kans voor kinderen om naar iets moeilijkere boeken te luisteren en hun woordenschat en tekstbegrip uit te breiden.