Start 1 maart; welke uitdaging gaat u aan?

In januari hebben veel mensen goede voornemens. Helaas stranden deze vaak al snel. Na het succes van vorig jaar daagt GGD Zaanstreek-Waterland daarom opnieuw alle inwoners van de regio uit om in maart een gezonde gewoonte aan te leren en mee te doen met de actie ‘30dagengezonder’. De ondersteuning van de GGD helpt je het wél vol te houden. Jong en oud kan meedoen, ieder met zijn eigen uitdaging. Gezonder, concreet, haalbaar en een goede start van de lente.‘30 dagen gezonder’ is een gezamenlijke actie van vier GGD’en werkzaam in Noord-Holland en Flevoland.

In 30 dagen tijd een nieuwe gewoonte creëren

95% van ons gedrag is gewoontegedrag. Bijvoorbeeld elke avond een wijntje drinken bij het eten of elke dag ontbijten. In 30 dagen tijd kun je een nieuwe ‘gezonde’ gewoonte creëren of een ‘ongezonde’ doorbreken. Door dat gelijktijdig te doen met vele anderen, is deze nog beter vol te houden. Daarbij krijgen deelnemers tips en informatie via de website www.30dagengezonder.nl, nieuwsbrief en Facebook.

Iedereen heeft invloed op zijn eigen gezondheid

Iedereen weet zelf precies wat hij kan doen of laten om zich gezonder te voelen. Dit kan een grote maar ook een kleine uitdaging zijn. Bijvoorbeeld: op tijd naar bed gaan, geen alcohol drinken, elke dag 10.000 stappen zetten, ’s avonds de mobiele telefoon wegleggen of de hele periode geen suiker eten. De actie 30dagengezonder stimuleert mensen op een positieve manier zelf een uitdaging te kiezen en hierbij succes te ervaren. Zo ervaart u de eigen invloed op uw gezondheid en dat er veel activiteiten zijn die hier aan bijdragen.

Aanmelden kan nu, individueel of samen

Deelnemen kan individueel of samen met anderen. Door samen een uitdaging aan te gaan, houdt u elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elke dag water te drinken op school. Een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld samen sporten of lezen na acht uur ’s avonds geen werkmail meer. De actie 30dagengezonder loopt van 1 tot en met 30 maart 2019. Je kunt gratis meedoen aan de actie, aanmelden kan via de website www.30dagengezonder.nl. Na het aanmelden ontvangt iedere deelnemer de hele maand maart informatie en inspirerende tips van lifestylecoaches, van andere deelnemers en het 30dagengezonder team! Doe mee en volg de actie op www.facebook.com/30dagengezonder.