De GGD opent maandag 6 juli in Zaandam de tweede Coronatest ‘drive in’ in de regio Zaanstreek-Waterland. De teststraat is op de parkeerplaats aan de Ronde Tocht 11, 1507 CC in Zaandam. De GGD kreeg reacties dat de reistijd vanuit de Zaanstreek naar de teststraat in Purmerend praktische problemen gaf. Met de opening van de testfaciliteit in de Zaanstreek voorkomt de GGD deze problemen.
Ook komt er hierdoor een ruimer aanbod aan mogelijkheden voor een testafspraak. In Purmerend kan de inwoner uit de regio in de ochtend terecht, in Zaandam in de middag.

Voorzorgsmaatregelen in het kader van bescherming

De GGD neemt, net als bij de teststraat in Purmerend, allerlei voorzorgsmaatregelen ter bescherming. Zo blijft de te testen persoon in de auto en dragen de medewerkers van de GGD beschermende kleding. Omwonenden hoeven zich daarom niet ongerust te maken over besmettingsgevaar. Er kan door de coronatest ‘drive in’ meer autoverkeer in de directe omgeving komen. Dit zal de GGD in goede banen leiden samen met de gemeente Zaanstad. Omliggende bedrijven en omwonenden hebben ter informatie een brief gekregen over de opening van de teststraat.

Testen voor iedereen met klachten

Sinds 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Dit nummer is 7 dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur bereikbaar. Klachten die passen bij COVID-19 zijn: hoesten en/of neusverkouden en/of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Zijn er geen klachten dan heeft het geen zin om te laten testen.