Onbedoeld drinken mensen vaak meer dan ze denken. Daarom start op 1 januari de landelijke actie ‘IkPas’. Daarbij dagen deelnemers zichzelf uit om hun alcoholgebruik één maand op pauze te zetten. Samen met Brijder ondersteunt de GGD de actie in de regio Zaanstreek-Waterland. Doet u mee?

Breken met een gewoonte

Meer dan 80% van de Nederlanders drinkt alcohol. Bij steeds meer gelegenheden lijkt het gewoon om alcohol te drinken: vóór of tijdens het eten, vóór het slapen gaan, na afloop van congressen, bij de vrijdagmiddagborrel of voor de buis tijdens voetbal. IkPas daagt mensen uit om een maand lang met die gewoonte te breken. De campagne helpt om je bewust te worden van ingesleten gewoonten

Fitter

Anne (30) doet in januari al voor de vierde keer mee. “Ik drink niet veel, maar een maand geen alcohol is een goed moment van bewustwording. De bemoedigende mails van Brijder, maar vooral dit samen doen met een aantal collega’s, werken heel stimulerend. Na zo’n maand kies ik veel bewuster om wel of niet te drinken op een avond. Ook voel ik me veel fitter en val ik een beetje af. Niet vervelend, na de kerstdagen!’ Benieuwd wat zo’n alcoholvrije periode met u doet? Meld u dan nu aan op www.ikpas.nl.