Hoe gelukkig voelen kinderen in Zaanstreek-Waterland zich? Hoe groot is het percentage zware drinkers onder de volwassenen van uw gemeente? Hoe gaat het met het beweeggedrag van senioren in onze regio? Antwoorden op deze en nog veel meer gezondheidsvragen over inwoners uit Zaanstreek-Waterland vind je op onze nieuwe cijferwebsite.

Het is een website met allerlei gezondheidscijfers. Deze cijfers zijn de resultaten van de gezondheidsonderzoeken die de GGD in de afgelopen jaren heeft gehouden onder de bevolking van Zaanstreek-Waterland. Op de website kunt u zoeken op onderwerp en op doelgroep. U kunt gemeenten met elkaar vergelijken of de regio als vergelijking te nemen. Voor de Edam-Volendam, Purmerend en Zaanstad zijn er ook cijfers die inzoomen op kleinere gebieden binnen de gemeente.
De GGD vult de cijferwebsite steeds aan met nieuwe resultaten van onderzoeken.

Rapporten

Daarnaast is het mogelijk rapporten per gemeente te downloaden. Deze opgemaakte rapporten hebben een overzicht van gezondheidscijfers waaronder verschillen in de tijd. Ook biedt het extra  informatie over thema’s in de vorm van verdieping, beleid en interventies. 

De gemeenterapporten vindt u hier.

Databank

Naast dat het dashboard een selectie presenteert kunt u alle gegevens uit onze onderzoeken ook terugvinden in databank. In de databank kunt u zelf visualisaties maken.