Vanaf 11 mei tot midden juli 2021 voert GGD Zaanstreek-Waterland de Jongvolwassenenmonitor 2021 uit. Dit is een grootschalig onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen tussen de 16 en 25 jaar. Dit onderzoek voeren wij uit in opdracht van de gemeenten in onze regio. In een korte online vragenlijst komen verschillende vragen aan bod over gezondheid, welzijn, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, bewegen, eenzaamheid, mantelzorg en financiën.

Meedoen

Alle 16- tot 25-jarigen in Zaanstreek-Waterland kunnen meedoen aan de Jongvolwassenmonitor. Dat gebeurt anoniem. We benaderen jongeren actief om deel te nemen, bijvoorbeeld via school/ opleiding, sociale media, flyers en posters. Meedoen kan via: www.JVmonitor.nl. Invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.
Deelnemers maken kans op een bol.com waardebon van € 10,- (winkans 1 op 10) of één van de twee Ultimate Ears MEGABOOM 3 speakers van €159,-.

Gebruik van de resultaten

De resultaten van de Jongvolwassenenmonitor zijn belangrijk voor gemeenten, GGD en andere organisaties gericht op de gezondheid en welzijn van jongeren. Zij gebruiken deze informatie om beleidsbeslissingen te nemen. Dit kan betrekking hebben op mentale gezondheid, seksueel gedrag, genotmiddelengebruik en schulden.
Dit is de eerste keer dat GGD Zaanstreek-Waterland dit onderzoek uitvoert samen met GGD Hollands Noorden, GGD Amsterdam en GGD Flevoland. In samenwerking met deze GGD’en willen wij zoveel mogelijk van de 500.000 jongeren die in deze regio’s wonen betrekken. We vergelijken de resultaten dan ook met de andere deelnemende GGD’en. Wij verwachten eind september de uitkomsten van de Jongvolwassenmonitor 2021 te publiceren.

Meer informatie

Meer informatie over het onderzoek vindt u hier: