Op dinsdag 7 december 2021 onthulden Wethouder Niels Bonenkamp van gemeente Oostzaan en Dianne van der Lans van GGD Zaanstreek – Waterland officieel de eerste rookvrije speeltuin aan de Dors in Oostzaan. Natascha Minnebo (beleidsadviseur gezondheid) en Maceo Neijssen (initiatiefnemer van vernieuwde speelplek) waren ook aanwezig.

Niels Bonenkamp: “Kinderen horen in een veilige en gezonde omgeving te spelen. Rookvrije speelplekken horen daarbij. We willen niet dat kinderen meeroken of zelf gaan roken. Als kinderen opgroeien in een rookvrije omgeving is de kans veel kleiner dat zij ooit beginnen met roken. Daarom werkt Gemeente Oostzaan graag samen met de GGD aan een Rookvrije Generatie.”

De rookvrije speeltuin aan de Dors vormt de start van rookvrij spelen in gemeente Oostzaan. Het komende jaar worden alle speeltuinen in de gemeente rookvrij gemaakt. Zo wil de gemeente opgroeiende kinderen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken!

Woont u in Oostzaan en wilt u de speeltuin in uw buurt zo snel mogelijk rookvrij hebben? Laat het weten via Natascha Minnebo beleidsadviseur gezondheid, antwoord@over-gemeenten.nl.