Vanochtend opende de tweede vaste priklocatie van GGD Zaanstreek-Waterland. Inwoners uit de regio kunnen nu ook in het paviljoen op het evenemententerrein in Purmerend, Purmerenderweg P1, 1445 AA (kruising Westerweg) hun boosterprik halen. Dit kan alleen met een afspraak. Door het openen van deze priklocatie kan de GGD nu snel veel meer mensen van een coronaprik voorzien.

Burgemeester van Purmerend Don Bijl, Voorzitter van het Bestuur Harry Rotgans en directeur a.i. Anton Kok kwamen een kijkje nemen op de nieuwe priklocatie

Burgemeester Don Bijl: “Ik vind het een fantastische prestatie dat er met man en macht voor is gezorgd dat de priklocatie er zo snel staat! Alle partijen hebben met zo’n goede spirit gewerkt. In de voorbereidingen was er een goede samenwerking. Dat zie je aan het eindresultaat. Fijn dat er nu zo veel meer mensen in onze regio terecht kunnen voor een prik. Heel belangrijk, want door Omikron is de noodzaak van een extra prik nog groter.”

Voorzitter van het Bestuur van de GGD Harry Rotgans van Purmerend zag er veel GGD-medewerkers die daar nu ingezet worden. “Geweldig dat zoveel GGD-medewerkers zich hebben opgegeven om op de priklocaties te werken in plaats van of zelfs naast hun eigen werk!

GGD directeur Anton Kok: “Het is heel goed om te zien dat zoveel mensen kiezen voor een boosterprik. Om deze campagne zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat inwoners niet zonder afspraak naar de priklocatie komen. Mensen kunnen online gemakkelijk een afspraak maken. Ik roep iedereen op om mensen in hun omgeving te ondersteunen die dat zelf niet kunnen. Zo helpen we elkaar aan een goede bescherming tegen het virus.”

Een afspraak maken kan via website www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Kunt u hierbij hulp gebruiken? Vraag iemand in uw omgeving of kijk op www.uitlegprikafspraak.nl.