Met de Week van de Alfabetisering zet Stichting Lezen & Schrijven zich samen met zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen. Ook GGD Zaanstreek-Waterland zet zich in voor een geletterd Nederland! Zo organiseert de GGD deze week op diverse Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) en Centra Jong (CJ) in de regio voorleesactiviteiten voor jonge kinderen om het belang van voorlezen te benadrukken:
• maandag 9 september van 9.00 tot 10.00 uur op het CJ Guishuis.
• dinsdag 10 september van 9.00 – 10.00 uur op het CJ Geuzenpad.
• woensdag 11 september van 08.30 tot 12.30 uur op het Middelpunt in Landsmeer
• woensdag 11 september van 9-10 uur op de CJ Bristolroodstraat.
• woensdag 11 september van 13.15 tot 17.15 uur op het CJG in Volendam
• woensdag 11 september van 08.30 tot 12.30 uur op het CJG Triton in Purmerend
• donderdag 12 september van 9.00 – 10.00 uur op het CJ Wormer.

Taal maakt sterker

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden.

DURF! verschil te maken

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! Van maandag 9 t/m zondag 15 september 2019 komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. Doe ook mee! Kom samen met ons in actie voor een geletterd Nederland! Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Ga voor meer informatie en aanmelding naar: www.weekvandealfabetisering.nl/doe-mee