Van 3 tot en met 9 oktober organiseert het Nederlands Jeugdinstituut de Week van de Opvoeding. Dit jaar staat in het teken van ‘Samen delen, samen weten’. In het kader van de week de opvoeding zijn er landelijk en regionaal verschillende activiteiten georganiseerd.

Voor elke opvoeder is het belangrijk om verbinding te maken, met elkaar als opvoeders, maar ook met anderen uit de omgeving die bij de opvoeding betrokken zijn. Vooral nu, na een lange tijd van fysieke afstand is dit vaak weer extra fijn en ook nodig. Door kennis en ervaringen te delen komen we dichter bij elkaar. En door samen te delen weten we meer.

Op woensdag 5 oktober organiseert Brijder Jeugd Preventie van 19.30 uur tot 20.30 uur een gratis webinar. Het webinar ‘Help, mijn kind gamet’ is voor ouders van gamende kinderen van 12-18 jaar in Zaanstreek-Waterland.

In de Zaanstreek organiseert het Cursusbureau van GGD Zaanstreek- Waterland veel activiteiten waar ouders samenkomen bij themabijeenkomsten op school en opvang, verschillende trainingen voor ouders en jeugd. Maar ook kunnen ouders online samenkomen bij een webinar. Het kan vaak heel fijn zijn om met andere ouders te praten over opvoeden. Bijvoorbeeld alles wat voorbij komt van peutertijd tot en met puberteit, ruzie tussen broers en zussen, slaapproblemen of over thema’s als scheiding, pesten of seksualiteit. Kijk voor het aanbod op www.cursusbureauzaanstreek.nl.

Opvoeden hoef je niet in je eentje te doen. ‘Medeopvoeders’ kunnen ook direct bijdragen aan het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen (en ouders), bijvoorbeeld als voorbeeldfunctie, positief rolmodel of als steunfiguur.

Meer weten wie medeopvoeders zijn en waarom ze zo belangrijk zijn? Kijk op de website van het Nederlands Jeugdinstituut.

Of bekijk het Online Magazine Triple P.