Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Je kunt bij GGD Zaanstreek-Waterland verschillende workshops en een cursus volgen om fit te blijven tijdens de zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling.

Workshop Voorbereid bevallen (zonder partner)

De workshop ‘Voorbereid bevallen’ is op zaterdag 15 april van 9.30 tot 12.00 uur in Buurtcentrum de Lorzie (locatie de gymzaal) Marktplein 3 in Wormerveer. Het is alleen voor zwangeren bedoeld, zonder hun partner, en kost €10.

Een gezonde leefstijl tijdens je zwangerschap is goed voor jou en je baby. Hoe doe je dat? En hoe bereid ik me voor op de bevalling? Hierop krijg je antwoord tijdens deze workshop van een fysiotherapeut. Die vertelt ook wat je te wachten staat als de bevalling begint. Natuurlijk is er ruimte om vragen het stellen. Je gaat naar huis met handige oefeningen en tips.

Workshop de Bevalling en daarna (met partner)

De workshop ‘Voorbereid bevallen’ is op zaterdag 15 april 2023 in Buurtcentrum de Lorzie (locatie de Impulszaal) Marktplein 3 in Wormerveer. Deze workshop is van 9.30 tot 12.00 uur en is alleen voor zwangeren bedoeld, met hun partner. Deelname kost € 20,- per stel.

Hierin krijgen jullie praktische informatie ter voorbereiding op het ouderschap, de bevalling en de eerste periode erna. Zoals wat de verschillende fasen van de bevalling zijn. Jullie krijgen veel tips over de rol van de partner tijdens de bevalling. Informatie over ademhaling en ontspanning tijdens de bevalling, maar ook over de hechting moeder-kind-partner.
Jullie gaan naar huis met handige oefeningen en tips. Natuurlijk is er ruimte om vragen het stellen.

Cursus ‘ontspannen zwanger en voorbereid bevallen’

Deze cursus start woensdagavond 3 mei in Goudlokaal-de Lichtplaats, Provinciale weg 302 in Zaandam en bij Fysiotherapie Purmer Zuid, Persijnslaan 95 in Purmerend. Het is een combinatie van training en coaching, een praktische no-nonsense cursus. De meest veelzijdige en complete zwangerschapscursus die er is. Je krijgt oefeningen voor je conditie en belangrijke spieren rondom het bekken. En tips over bijvoorbeeld je houding en hoe je kunt ontspannen. Die pas je dagelijks toe en leveren een enorme winst op voor jezelf en je zwangerschap!

Je krijgt ook informatie over de bevalling. Zo weet je wat je straks kunt doen om de weeën op te vangen. En hoe kun je je ademhaling gebruikt tijdens de bevalling.

Ontspannen zwanger en voorbereid bevallen bestaat uit 10 lessen: 7 lessen vóór de bevalling (waarvan één partneravond) en 3 erna (met onder andere een les van een pedagogisch adviseur). De cursus kost € 45,-.

Kijk voor meer informatie en aanmelding over deze workshops en cursus op www.cursusbureauzaanstreek.nl.