Donderdag 9 december is er een tweede sms-actie om zorgmedewerkers van 60 jaar en ouder uit te nodigen voor een boosterprik. Het gaat om zorgmedewerkers die 6 maanden geleden hun tweede vaccinatie bij de GGD hebben gekregen. Na ontvangst van de sms kunnen zij online een afspraak maken.

Om zoveel mogelijk beschikbare tijdvakken op de vaccinatielocaties te vullen, nodigt GGD GHOR Nederland vandaag vervroegd zo’n 67.000 zorgmedewerkers op voor een boosterprik. Een deel van deze mensen heeft dinsdag ook al een sms ontvangen. GGD GHOR Nederland herzendt hem alleen naar de zorgmedewerkers die nog geen afspraak hebben gemaakt nadat ze de sms ontvingen.

Zorgmedewerkers vanaf half december aan de beurt

In principe hebben zorgmedewerkers nog geen uitnodiging om naar een GGD-locatie te komen voor een booster. Werkgevers inventariseren op het moment hoeveel medewerkers zij willen laten uitnodigen. Begin december geeft het RIVM een ‘go’ en worden medewerkers (via de eigen werkgever) uitgenodigd. Half december start de GGD met het zetten van de boosterprik voor zorgmedewerkers.

Nu langskomen zonder brief of sms heeft geen zin

Zorgmedewerkers zonder brief of sms zijn nog niet aan de beurt voor een boosterprik. Vrije inloop zonder afspraak is ook niet mogelijk. De 67.000 mensen die de sms hebben ontvangen, moeten deze op de vaccinatielocatie kunnen tonen in combinatie met hun identiteitsbewijs.