Afspraken zorgmedewerkers jonger dan 60 worden afgezegd

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft donderdag 8 april besloten voorlopig te stoppen met het gebruik van het vaccin AstraZeneca voor mensen die jonger zijn dan 60 jaar. Dit na advies van de Gezondheidsraad. De 7500 afspraken die nog openstonden voor deze groep worden dan ook afgezegd. In onze regio gaat het om 57 afspraken. Dit zal per sms en telefonisch gebeuren.

De GGD’en gebruiken het vaccin AstraZeneca tot nog toe voor het vaccineren van zorgmedewerkers. Met het besluit dat nu genomen is gaan de GGD’en op korte termijn het vaccineren van de zorgmedewerkers van 60 jaar en ouder (geboren tussen 1956 en 1960) hervatten. Om deze hervatting efficiënt en met een minimaal vaccinverlies te laten verlopen is het noodzakelijk dat ook alle nog bestaande afspraken worden afgezegd in deze leeftijdscategorie. Dit gebeurt op 9 april per sms en telefonisch. In onze regio gaat het om 19 mensen. Vervolgens krijgen deze 19 zorgmedewerkers geboren tussen 1956 en 1960 op 10 april een sms met de vraag een nieuwe afspraak te maken. De GGD stelt voor die mensen een afspraakblok open op maandag 12 april in De Beuk in Purmerend.

Als het deze mensen niet lukt om maandag te komen, dan zullen zij binnenkort ook van hun huisarts een oproep krijgen als onderdeel van de reguliere oproep aan hun leeftijdsgroep.

Bekijk ook ons overzicht van vragen en antwoorden.