Vanaf vandaag is het landelijk testbeleid aangepast en is het niet langer nodig om een zelftest te doen bij Covid-19 gerelateerde klachten. Ook het isolatieadvies komt per vandaag te vervallen. Indien er sprake is van corona is het niet langer nodig om 5 dagen in isolatie te gaan en afstand te houden van huisgenoten. Het aangepaste testbeleid volgt op een vandaag genomen besluit door het ministerie van VWS.

U kunt voor een coronatest nog tot en met 17 maart terecht op onze testlocatie in Assendelft. Ook de mogelijkheid van een thuistest op afspraak wordt nog tot die datum geboden. Vanaf 18 maart kunnen inwoners voor een coronatest alleen nog maar terecht bij commerciële partijen. Dit geldt ook voor het verkrijgen van een herstelbewijs.

Het ministerie heeft daarnaast besloten dat er dit voorjaar geen nieuwe vaccinatieronde tegen corona komt. Alleen mensen met een medisch hoog risico die een verwijzing hebben van een medisch specialist kunnen een extra herhaalprik krijgen bij de GGD’en. Het RIVM stelt hiervoor richtlijnen op samen met de medische beroepsgroepen. Behoort u tot deze doelgroep? Zodra duidelijk is hoe deze mensen de extra herhaalprik kunnen krijgen, volgt informatie op de website mijnvraagovercorona.nl.

Mensen van 12 jaar en ouder die nog geen coronaprikken uit de basisserie of een herhaalprik hebben gehaald kunnen nog steeds terecht bij de GGD’en. Voor coronaprikken uit de basisserie of een herhaalprik (indien nog niet gehaald na 18 september 2022) kunt u bellen naar 0800 – 70 70. Voor een herhaalprik kunt u ook online een afspraak maken via planjeprik.nl.

Daarnaast kunnen mensen op prikkenzonderafspraak.nl zien op welke vaccinatielocaties zij zonder afspraak terechtkunnen.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over het aangepaste beleid? Kijk dan op rijksoverheid.nl/corona.