Persbericht ‘Djordy Vels, leerling van basisschool De Kweekvijver in Oostzaan, wint de prijsvraag ‘Opgroeien zonder alcohol’!’

Zaandam, 24 oktober 2018

Djordy Vels, leerling van basisschool De Kweekvijver in Oostzaan, wint de prijsvraag ‘Opgroeien zonder alcohol’!

Op donderdag 18 oktober is Djordy in de klas verrast door de juryleden van GGD Zaanstreek-Waterland en Brijder Jeugd. Djordy, leerling van basisschool de Kweekvijver in Oostzaan, was één van de 76 kinderen uit groep 7 uit de regio Zaanstreek-Waterland die meedeed met de prijsvraag Opgroeien zonder alcohol. De opdracht om een leuke slagzin met het woord ‘alcohol’ erin te bedenken. Djordy had de leukste slagzin ingestuurd: ‘Tegen alcohol zeg ik ‘doei’, want ik ben nog in de groei!’

Djordy ontving een tegoedbon voor een paar mooie sneakers. Zijn slagzin zal te zien zijn op gadgets die de jeugdverpleegkundigen van de GGD gaan uitdelen tijdens de gesprekken die zij voeren met leerlingen van groep 7 en hun ouders.

Jury
De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van GGD Zaanstreek-Waterland en Brijder Jeugd, is onlangs bij elkaar gekomen om alle inzendingen te beoordelen. De slagzinnen gaan over het hebben van plezier zonder alcohol, groepsdruk, geen alcohol onder de 18 jaar en de gevaren van het drinken van alcohol op jonge leeftijd voor de hersenen. De jury heeft gekozen voor de slagzin van Djordy. Het laat op een originele en positieve manier zien dat geen alcohol drinken heel vanzelfsprekend is.

Alcoholvoorlichting groep 7
De prijsvraag is een initiatief van GGD Zaanstreek-Waterland. Alle leerlingen uit groep 7 krijgen een consult bij de jeugdverpleegkundige van de GGD. In deze regio is dit consult uitgebreid met extra tijd voor alcoholvoorlichting aan zowel de ouders als de kinderen. Na afloop van het gesprek worden kinderen uitgenodigd om thuis verder te praten over het uitstellen van alcoholgebruik en om mee te doen aan de prijsvraag.

Eervolle vermeldingen
Twee inzendingen verdienen een eervolle vermelding. Deze kinderen krijgen als prijs een
bioscoopbon:
Yarah Stefels: ‘Ik dans, vlog en zing, alcohol is niet mijn ding!’
Amnah Brugge: ‘Nee, dank je, geen alcohol in mijn drankje!’

Noot voor de redactie:
Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Patty Krijgsman, adviseur gezondheidsbevordering,
via telefoonnummer 0644511058 of e-mail pkrijgsman@ggdzw.nl.
Bijgevoegd beeldmateriaal mag uitsluitend gebruikt worden ter ondersteuning van dit persbericht.

Jeugdverpleegkundige Sagal Ali, Djordy Vels, zijn moeder en broertje, en adviseur
gezondheidsbevordering Patty Krijgsman van GGD Zaanstreek-Waterland.
Fotograaf: Jack Woestenberg-van Dalen
GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2
1507 EC Zaandam
www.ggdzw.nl
info@ggdzw.nl

Klik hier voor het PDF-bestand van het persbericht: Djordy Vels, leerling van basisschool De Kweekvijver in Oostzaan, wint de prijsvraag ‘Opgroeien zonder alcohol’! (pdf 261 kb)