Persbericht ‘GGD vaccinatielocatie De Koog vanaf vandaag open’

Klik hier voor het PDF-bestand van het persbericht ‘GGD vaccinatielocatie De Koog vanaf vandaag open'(pdf 99kb).

GGD Zaanstreek-Waterland opende vandaag in Koog aan de Zaan de tweede regionale vaccinatielocatie. Inwoners uit de regio kunnen voortaan ook terecht bij Topsportcentrum De Koog voor hun coronavaccinatie. De GGD start op deze locatie met het zetten van ruim 600 prikken per dag, 7 dagen in de week tussen 8.00 uur ’s ochtends en 8.00 uur ’s avonds.

Burgemeester Jan Hamming bezocht maandagochtend de nieuwe vaccinatielocatie. “Ik ben blij dat er nu ook in Zaanstad gevaccineerd kan worden. Voor Zaankanters betekent dit dat ze dichter bij huis gevaccineerd kunnen worden en voor de regio komt er in één keer flinke prikcapaciteit bij. De GGD stond al een tijd in de startblokken en nu er vaccins zijn kunnen we aan de slag. Wat mij betreft is dit het symbool van het feit dat de haven in zicht komt. We zijn op weg naar betere tijden.”

In eerste instantie wordt er in De Koog alleen geprikt met het BioNTech Pfizer vaccin. Het gaat op dit moment, volgens de landelijke vaccinatiestrategie, om mensen in de leeftijd vanaf begin 70. De eerste vijf weken worden, via het landelijk callcenter, alleen afspraken gemaakt voor een eerste prik met BioNTech Pfizer in De Koog. Op deze manier wordt de capaciteit optimaal benut en mogelijke verspilling van het vaccin voorkomen. Wanneer andere vaccins in voldoende aantallen beschikbaar zijn, kunnen ook andere groepen geprikt worden in Topsportcentrum De Koog.

In Sportcomplex De Beuk in Purmerend vaccineert de GGD al sinds 15 januari. Er is voldoende capaciteit om op beide locaties op te schalen naar ruim 2000 prikken per dag. Zodra er meer vaccin beschikbaar is, kan de GGD direct meer mensen prikken.

Noot voor de redactie:

In de bijlage een foto van GGD Zaanstreek-Waterland met Jan Hamming en Ferdinand Strijthagen.  
Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Communicatie, via 0900 2545 454 of communicatie@ggdzw.nl.

GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2
1507 EC Zaandam
www.ggdzw.nl
info@ggdzw.nl