Persbericht ‘JOGG-Zaanstad sluit zich aan bij de Rabo AZ Foodtour’

Zaandam, 04-02-2019

JOGG-Zaanstad sluit zich aan bij de Rabo AZ Foodtour

De lancering van de Rabo AZ Foodtour vorig jaar is niet onopgemerkt gebleven. Het nieuwe compleet interactieve lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat is een groot succes. Vier Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden dit samen met AZ Alkmaar en Greenport NHN. En nu sluiten zes JOGGgemeenten in Noord-Holland zich aan, waaronder JOGG-Zaanstad. Dit maakte Robert\ Eenhoorn, Algemeen directeur AZ, woensdag 30 januari tijdens de bijeenkomst NL Vitaal bekend.

Ieder kind heeft het recht om gezond op te groeien
“We vinden het een prachtige aanvulling op de bestaande samenwerking,” vertelt Eenhoorn. “JOGGregio Noord-Holland zet zich in voor een samenleving waarin kinderen en jongeren leren, wonen, werken en spelen in een omgeving waarin gezond leven leuk en makkelijk is. En dat is ook precies wat we met de Rabo AZ Foodtour willen; op een leuke manier vertellen over een actueel voedsel- of gezondheidsthema.” Bob van der Hout, directeur Food & Agri bij de Rabobank vult aan: “Met filmpjes van AZ-spelers, trainers en voedingsdeskundigen wordt de lesstof aan de klas gepresenteerd. Vervolgens voeren de leerlingen de opdrachten uit, vastgelegd in vlogs, waarmee ze kans maken op een Foodclinic bij AZ.”

Bundeling van krachten
Anja Lems, JOGG-regisseur: “JOGG is een netwerkorganisatie. Samen met gemeenten, landelijke en lokale professionals, private partijen en maatschappelijke organisaties maken ze de omgeving letterlijk weer gezonder door de thema’s Drinkwater, Gratis Bewegen en Groente uit te rollen op basisscholen. Deze thema’s sluiten mooi aan bij de Rabo AZ Foodtour en daarom is er contact gezocht met AZ, Rabobank en Greenport.”

Zaanse deelname
In 2018 deden al twee Zaanse scholen mee aan de Rabo AZ Foodtour: CBS De Saenparel (Zaandam) en OBS De Pionier (Wormerveer). Er is jaarlijks plek voor 100 klassen om mee te doen met de Rabo AZ Foodtour. Voor het seizoen 2019 zijn er 13 Zaanse scholen ingeschreven en is er helaas geen plek voor nog meer klassen. Voor seizoen 2020 (maart) kunnen scholen zich alvast inschrijven. Meer weten over de Rabo AZ Foodtour? Ga naar www.raboazfoodtour.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemijn Berghuis, JOGG-Zaanstad:
aberghuis@ggdzw.nl/ 06-41272924 / www.joggzaanstad.nl

Klik hier voor het PDF-bestand van het persbericht: JOGG-Zaanstad sluit zich aan bij de Rabo AZ Foodtour (pdf 215 kb)