Persbericht ‘Coronaproof Zwanger en Fit Cursus’

Klik hier voor het PDF-bestand van het persbericht ‘Coronaproof Zwanger en Fit Cursus’ (pdf 165kb).

Zwangere vrouwen kunnen nu online de cursus Zwanger en Fit volgen van GGD Zaanstreek-Waterland. Deze cursus bereidt hen voor op de bevalling en het ouderschap vanuit hun eigen vertrouwde huis, in groepsverband op afstand. Het advies is te starten tussen de 26e en 30e week van de zwangerschap.

De digitale zwangerschapscursus bestaat uit 9 lessen; 3 Zoom-lessen met een fysio- en mensendiecktherapeut, 4 online BevalFit lessen via YVLO en 2 Zoom-lessen na de bevalling. De zoomlessen duren 1,5 uur.

Tijdens deze cursus is er aandacht voor een goede lichaamshouding om klachten te voorkomen. Ook leren de zwangere vrouwen eenvoudige ontspanningstechnieken, die ze tijdens de zwangerschap en de bevalling kunnen gebruiken. Ze krijgen informatie om met vertrouwen de bevalling tegemoet te zien en over de eerste periode als kersverse ouder. Ook voor de partner is er een onderdeel in deze cursus.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op https://ggdzw.opleidingsportaal.nl/aanbod?categorieId=3806&opleidingssoortId=63121

Noot voor de redactie:

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Claudia Hofland, Administratief-secretarieel medewerkster, via telefoonnummer 075-6518370 of e-mail chofland@ggdzw.nl.

GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2
1507 EC Zaandam
www.ggdzw.nl
info@ggdzw.nl