Persbericht ‘Juvat bij Zaanse Zomer Experience’

Klik hier voor het PDF-bestand van het Persbericht Juvat bij Zaanse Zomer Experience (pdf 297 kb).

Juvat Westendorp, ambassadeur van JOGG Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst, is op donderdag 16 juli bij de Zaanse Experience op Sportpark Jagersveld. Hij doet mee met activiteiten en beantwoordt vragen. Ook vertelt hij de kinderen waarom sporten, gezond eten en water drinken belangrijk zijn geweest voor hem. Iedereen is welkom, deelname is gratis!

Als acteur en danser weet Juvat Westendorp als geen ander hoe belangrijk een gezonde manier van leven is. Dat probeert hij al jarenlang als ambassadeur van JOGG op een zo positief mogelijke manier over te brengen op kinderen en jongeren. Op 16 juli is hij tussen 10:30 en 13.00 uur op Jagersveld om zijn boodschap dansend en spelend kracht bij te zetten. Ook wethouder Annette Baerveldt van Cultuur komt (onder voorbehoud) een kijkje nemen.

Zaanse Zomer Experience

De activiteiten op Jagersveld zijn deel van de Zaanse Zomer Experience. Die biedt kinderen en jongeren deze vakantie gratis activiteiten in sport, spel, cultuur en lifestyle. Sportbedrijf Zaanstad organiseert de activiteiten samen met JOGG en andere partners, op maar liefst vijf sportparken (Wormerveer, Jagersveld, AV Zaanland, Hoornseveld en Vijfhoek). Daarnaast is het sportbuurtwerk ook doordeweeks actief op veldjes in de woonwijken. Alle informatie is te vinden op www.zaanse-experience.nl.

Zomer van de Gezonde Jeugd

De beperkingen vanwege het Coronavirus heeft kinderen en jongeren afgelopen maanden enorm geraakt. Dat bevestigt ook een rapport van Unicef Nederland. Daarom organiseert JOGG de Zomer van de Gezonde Jeugd. In heel Nederland vinden tijdens de vakantieperiode (3 juli-23 augustus) allerlei activiteiten plaats voor kinderen en jongeren. Alles is te vinden op www.zomervandegezondejeugd.nl.

Noot voor de redactie:

Ook de Pers is van harte welkom om het bezoek van Juvat bij te wonen. Wel graag tevoren even aanmelden: Mirjam Preusterink (Manager Sportstimulering) van Sportbedrijf Zaanstad
m.preusterink@sportbedrijfzaanstad.nl 06-12571642. Zij kan ook alle vragen beantwoordne over de Zaanse Zomer Experience.

Voor inhoudelijke vragen over Juvat, JOGG en Zomer van de Gezonde Jeugd  bel Annemijn Berghuis van JOGG-Zaanstad 06-41272924 of info@joggzaanstad.nl

www.zaanse-experience.nl.
www.zomervandegezondejeugd.nl
www.jogg.nl