Persbericht ‘Vanaf 17 augustus tijdelijke corona-testlocatie in Volendam ‘

Klik hier voor het PDF-bestand van het persbericht ‘Vanaf 17 augustus tijdelijke corona-testlocatie in Volendam’ (pdf 212kb).

Op maandag 17 augustus om 14.00 uur openen Lieke Sievers, burgemeester Edam-Volendam en Vincent Tuijp, wethouder Samenleving, samen met Amar Voogt, plaatsvervangend directeur Publieke Gezondheid, een tijdelijke corona-testlocatie in Volendam. De teststraat ligt op het Marinapark, Strandweg parkeerplaats 1 in Volendam. Veel Volendammers keren deze periode terug van vakantie. Ook is de verwachting dat inwoners intensievere sociale contacten onderhouden in de periode dat normaal gesproken de kermis plaatsvindt. De testlocatie maakt het laagdrempeliger voor inwoners van Volendam en omgeving om zich te laten testen als zij klachten hebben die passen bij COVID-19. De teststraat is 7 dagen per week geopend van 13.30 – 15.30 uur tot en met vrijdag 11 september.

Voorzorgsmaatregelen in het kader van bescherming

De GGD neemt allerlei voorzorgsmaatregelen in het kader van bescherming. Zo dragen de medewerkers van de GGD beschermende kleding. Ook wordt de testlocatie op afstand gehouden van ander publiek dat aanwezig is op het Marinapark. Omwonenden en ander publiek hoeven zich daarom niet ongerust te maken over besmettingsgevaar.

Vervoer: zoveel mogelijk met de auto

Het is mogelijk om per auto, fiets of ander eigen vervoer naar de testlocatie te komen. Het advies is om zoveel mogelijk met de auto naar de testlocatie te komen. Als iemand met de auto komt komen we zoveel mogelijk aan de maatregel tegemoet om binnen te blijven bij klachten. Er kan meer autoverkeer in de directe omgeving van de teststraat komen. Dit zal de GGD in goede banen leiden samen met de gemeente Edam-Volendam.

Testen voor iedereen met klachten

Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan bellen naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Dit nummer is 7 dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur bereikbaar. U kunt ook een afspraak maken via de website rijksoverheid.nl/coronatest. U logt dan in met uw DigiD. U kunt niet zonder afspraak terecht bij de teststraat. Klachten die passen bij COVID-19 zijn: hoesten en/of neusverkouden en/of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Zijn er geen klachten dan heeft het geen zin om zich te laten testen.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Marjon Bartelds, Communicatieadviseur, tel. 075 651 92 35

Diana Nierop, Communicatieadviseur, tel. 075 651 83 75

GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2
1507 EC Zaandam
www.ggdzw.nl
info@ggdzw.nl