Persbericht ‘Vijfde editie ZaansFit AZ Zomerkamp’

Zaanstad, donderdag 15 augustus 2019

Vijfde editie ZaansFit AZ Zomerkamp

 ZAANSTAD- Kinderen die op gezond gewicht willen komen. Dat is waar het ZaansFit AZ Zomerkamp zich op richt. Van maandag 19 tot en met woensdag 21 augustus staat de vijfde editie van het even inspirerende als vermakelijke sportprogramma op de rol.

 Tijdens het ZaansFit AZ Zomerkamp komen gezondheid, bewegen, sport- en spel en plezier samen op de velden van ZCFC. Het terrein van de Zaanse voetbalvereniging grenst aan het AFAS Trainingscomplex van AZ, de club die het evenement organiseert in samenwerking met Sportbedrijf Zaanstad, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG-) Zaanstad, GGD Zaanstreek-Waterland en gemeente Zaanstad.

Programma

De deelnemers van tussen de acht en veertien jaar oud krijgen een officieel AZ-trainingsshirt en dagelijks een lekkere en gezonde maaltijd. Onder leiding van AZ-trainers en sportbuurtwerkers van Sportbedrijf Zaanstad zijn er voetbaltrainingen, uitdagende sportspelletjes en een fysieke training op maat. Voor de ouders is er iedere ochtend een workshop over gezond opgroeien. `s Middags mogen de ouders meedoen met de activiteiten.

Bekende AZ’ers

De betrokkenheid van AZ bij het evenement eindigt niet bij het faciliteren van het zomerkamp. Tijdens voorgaande vier edities kwamen vaak ook bekende spelers van het eerste elftal een kijkje nemen. Zo stonden vorig jaar nog Guus Til en Teun Koopmeiners met een lach van oor tot oor te voetballen met de deelnemers van het ZaansFit AZ Zomerkamp.

Lange termijn

De achterliggende gedachte van het kamp is het geven van een positieve stimulans voor de lange termijn voor een gezonde en sportieve leefstijl. Een vervolg kan worden gegeven door bijvoorbeeld deelname aan de 12-weekse ZaansFit-cursus (www.zaansfit.nl) of door gratis te sporten in de wijk onder begeleiding van sportbuurtwerkers (www.sportbedrijfzaanstad.nl/sportstimulering). Meer hulp nodig bij het gezond opgroeien van uw kind? Neem dan contact op met het Centrum Jong (www.centrumjong.nl/).

                                                                                                                                            

Noot voor de redactie:

Meer info over JOGG-Zaanstad:www.joggzaanstad.nl.

Meer info over Sportbedrijf Zaanstad: www.sportbedrijfzaanstad.nl

Meer info over AZ: www.az.nl

Voor persvragen en meer foto`s kunt u contact opnemen met Annemijn Berghuis, coördinator JOGG-Zaanstad via telefoonnummer 06-41272924 of e-mail aberghuis@ggdzw.nl.

Klik hier voor het PDF-bestand van het persbericht ‘Vijfde editie ZaansFit AZ Zomerkamp’ (pdf 381kb).