Corona-informatie voor zorgprofessionals

Het is belangrijk dat u zich laat testen als u klachten heeft passend bij COVID-19: verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak.

Nieuws rond coronatesten

Veelgestelde vragen over coronatesten

Wie kan zich laten testen?

U kunt een afspraak maken als u milde klachten heeft die passen bij het coronavirus: verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak.

Procedures aanvragen, uitvoeren en uitslag coronatest

Wat is een coronatest ‘drive in’?

Op een speciaal ingericht (parkeer)terrein komt de zorgmedewerker in een eigen auto en alleen, naar de coronatest ‘drive in’. De GGD-medewerker neemt de zorgmedewerker een monster af terwijl deze in de auto blijft zitten. Daarna rijdt de zorgmedewerker het terrein weer af. We doen dit zo omdat in Nederland iedereen met klachten binnen moet blijven om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Als iemand met de auto komt komen we zoveel mogelijk aan deze maatregel tegemoet.

Waar is de testlocatie?

Woont en/of werkt u in de regio Zaanstreek-Waterland? Dan kunt u gebruik maken van de ‘coronatest drive in’ van GGD Zaanstreek-Waterland in de brandweerkazerne in Purmerend.
Adres: Gorslaan 50 – 52, 1441 RG Purmerend. De coronatest ‘drive in’ is aan de achterkant van de brandweerkazerne.

U komt (het liefst alleen) in een eigen auto naar de coronatest ‘drive in’. De GGD- medewerker neemt een monster bij u af terwijl u in de auto zit. Daarna rijdt u het terrein weer af. We doen dit zo omdat in Nederland iedereen met klachten binnen moet blijven om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Als iemand met de auto komt komen we zoveel mogelijk aan deze maatregel tegemoet.

Wat zijn de kosten?

U hoeft niet te betalen voor deze test.

Monitoring

De Regionale Organisatie acute Zorg (ROAZ NW6) en GHOR krijgen en delen de informatie over de spreiding van de patiënten. Zij houden u met updates op de hoogte via de bestaande communicatiekanalen.