Vanaf 19 april krijgen mensen met een (ernstige) afweerstoornis hun uitnodiging voor een herhaalprik tegen corona.  Zij ontvangen de uitnodiging per brief van hun medisch specialist, omdat zij hier onder behandeling zijn voor een specifieke aandoening. Of omdat zij bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgen.

Mensen met een (ernstige) afweerstoornis lopen een groter risico op ernstige ziekte als zij besmet raken met het coronavirus. Zij kunnen nu, minimaal 3 maanden na hun boosterprik of coronabesmetting (tenzij specialist anders aangeeft), een herhaalprik halen. Deze herhaalprik is een mRNA vaccin van BioNTech/Pfizer of van Moderna. Het is niet mogelijk om zelf een keuze te maken.

Afspraak maken

Vanaf vandaag kunnen mensen met een afweerstoornis bij de GGD-locaties terecht voor hun herhaalprik. In de uitnodigingsbrief staat hoe u de afspraak kunt maken.

Vragen of twijfels?

Vragen of twijfels over de herhaalprik kunt u bespreken met uw eigen medisch specialist of een onafhankelijke zorgprofessional. Kijk daarvoor op vragenovercorona.nl. Voor meer informatie en vragen over de herhaalprik voor mensen met een afweerstoornis verwijzen we graag naar deze pagina van het RIVM.