Tips voor fitte en gezonde kinderen

De gemeente Landsmeer werkt samen met Edam-Volendam, Oostzaan, Wormerland, Zaanstad en GGD Zaanstreek-Waterland aan een gezondere leefomgeving voor alle kinderen. Daarnaast is het doel om kinderen met overgewicht beter te ondersteunen en te helpen aan een gezondere leefstijl.

Hulp nodig bij een gezondere leefstijl?

De specialist van de GGD kan meedenken!

Er zijn veel dingen die invloed hebben op het gewicht. Denk aan slaap, bewegen, voeding, stress in het gezin, medicijnen. Heeft u al veel geprobeerd en vindt u het nu tijd voor hulp? Dan kijken we samen wat er nodig is; wat past bij uw gezin en situatie. Er is hulp, net zo lang totdat uw doelen zijn gehaald.

De specialist van de GGD kan (gratis) bij u thuis komen, ergens anders afspreken of (beeld)bellen. Aanmelden of meer weten? Mail naar gezondopgroeien@ggdzw.nl of bel Annelijn: 06-11650090.

Tips voor thuis!

Bekijk deze 10 tips van Loes.

Bewegen:

Waarom bewegen zo goed is voor de hersens? Bekijk dit Klokhuis-filmpje.
Voor jonge kids (2 tot 6 jaar) zijn er leuke beweegtips voor thuis.
Op Noord-Holland Actief staan activiteiten voor jong en oud in Landsmeer, van atletiek tot ZaansFit!
Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis 18x naar de kinderfysiotherapeut. De zorgverzekeraar vergoedt dit.
Wilt u met het hele gezin meer bewegen? Download de app Ommetje en kijk wie de meeste badges haalt.

Gezond eten en drinken:

Het Voedingscentrum biedt goede informatie, van zwangerschap tot 18 jaar.
Op het Middelpunt liggen handige koelkastposters klaar. U kunt ze ook zelf printen.

Ontspannen:

Een beetje stress is niet erg, maar van langdurige stress kunnen mensen lichamelijke en psychische klachten krijgen. Ook is het moeilijker om goede keuzes te maken. In dit filmpje  een uitleg hoe dat komt.
De oorzaak van stress is niet altijd weg te nemen. Hoe kunt u toch ontspannen? Dat is voor iedereen anders: muziek luisteren, dansen, lachen, mandala’s kleuren, yoga. Bewezen effectief is bewegen in de natuur! Een half uurtje per dag is al genoeg.

Slaap:

Kinderen en jongeren die te weinig slapen kunnen allerlei klachten krijgen. Ze presteren minder op school, zijn eerder ziek en hebben meer kans op overgewicht. Op deze site vindt u informatie en tips over slapen. Op het opvoedspreekuur kunt u terecht voor advies op maat.