Mentale gezondheid jongvolwassenen in de regio achteruit gegaan

Meer dan de helft van de jongvolwassenen (16 tot en met 25 jaar) in de regio Zaanstreek-Waterland ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022, een groot gezondheidsvragenlijstonderzoek uitgevoerd onder meer dan 2.400 jongvolwassenen in de regio en 70.000 in heel Nederland.

Lees verder

Goed eten tijdens de Ramadam

Vandaag start de Ramadan, de Islamitische vastenmaand. Dit duurt tot donderdag 20 april.
Moslims eten tijdens deze vastenperiode alleen als de zon onder is. Dit komt in de maand april neer op ongeveer 10 á 11 uur per etmaal, waarin ze ook slapen.

Lees verder

Stop femicide! #Nietéénmeer

Het aantal gevallen van femicide is in Nederland fors hoger dan in ons omringende landen. Het Landelijk Netwerk Veilig Thuis en het Landelijk Netwerk Vrouwenopvang vinden dat zorgwekkend en roepen daarom het kabinet gezamenlijk op een integrale aanpak te ontwikkelen om dit aantal omlaag te brengen, onder de motto’s: #StopFemicide en #NietEénMeer.

Lees verder

Schurft

Schurft of scabiës is volop in het nieuws. Het is een besmettelijke huidaandoening die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. Iedereen kan het krijgen. U kunt besmet raken door langdurig of intensief lichamelijk contact met iemand die schurft heeft of door het delen van beddengoed of kleding.

Lees verder

Vogelgriep vastgesteld bij kokmeeuwen

Sovon Vogelonderzoek en Dutch Wildlife and Health Centre waarschuwen dat er vogelgriep rondwaart onder kokmeeuwen. Vogelgriep, ook wel vogelpest of Aviaire influenza genoemd, is een virusziekte die zeer besmettelijk kan zijn voor pluimvee en andere vogelsoorten

Lees verder

Aandacht voor emoties na aardbeving Turkije en Syrië

De aardbevingen hebben in Turkije en in Syrië heel veel slachtoffers gemaakt. Volwassenen en kinderen met dierbaren in Turkije of Syrië maken zich zorgen of hebben verdriet. Hoe ga je als onderwijsprofessional op de basis- en voorgezet onderwijs om met verdriet, angst en onrust bij kinderen over ingrijpende gebeurtenissen? We geven hier enkele tips.

Lees verder