Direct naar de inhoud

Gebiedsprofielen regio online in te zien

Wilt u weten hoe het welbevinden is van inwoners in een bepaalde gemeente? Of hoe goed kinderen bewegen in een bepaalde wijk? Vanaf nu kunt u dit en nog veel meer opzoeken in het gebiedsprofiel van de gemeentes uit onze regio op onze cijferwebsite.

Lees verder

Webinar ‘Jongeren online #hoedan?’

Op woensdag 19 juni 2024 organiseert GGD IJsselland van 19.30 – 20.30 uur het gratis webinar ‘Jongeren online #hoedan?’ voor ouders van kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Ook ouders in de regio Zaanstreek-Waterland kunnen hieraan deelnemen.

Lees verder

31 mei – Wereld Niet Roken Dag! Doe je mee?

Elk jaar sterven er wereldwijd veel mensen door roken, maar ook de meerokers zijn niet veilig. Daarom heeft de World Health Organization (WHO) de Wereld Niet Roken Dag in het leven geroepen. Op 31 mei geven we met zijn allen extra aandacht aan de gevaren van roken én moedigen we rokers aan om te stoppen met roken.

Lees verder

Gezondheid van jongeren in de regio blijft kwetsbaar

Tweede- en vierdeklassers van het voortgezet onderwijs in de regio Zaanstreek-Waterland voelen zich in 2023 nog steeds minder gelukkig en minder gezond dan vóór de coronaperiode in 2019. Ook ervaren ze nog steeds meer psychische klachten en neemt pesten toe. Dit blijkt uit de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 die GGD Zaanstreek-Waterland afgelopen najaar heeft gehouden onder ruim 4300 leerlingen op 18 reguliere middelbare scholen in de regio.

Lees verder

Wereld Malaria Dag

Het is vandaag Wereld Malaria Dag. Malaria is een infectieziekte die een met malariaparasieten besmette mug veroorzaakt door een muggenbeet.

Lees verder

Aandacht voor de tekenbeet

Van 22 t/m 28 april is het de Week van de Teek. De GGD en veel andere organisaties besteden dan extra aandacht aan voorlichting over de risico’s, bescherming en hoe te handelen als een teek u heeft gebeten.

Lees verder

Webinars over vapen voor professionals en ouders

We zien dat het vapen in opmars is bij jongeren. Op scholen, op straat, bij de sportclubs, de vape is enorm populair. Wat is het precies en hoe kun je voorkomen dat jongeren dit (gaan) doen? Daarom organiseren GGD Zaanstreek-Waterland en Brijder Preventie op donderdag 30 mei 2 webinars over dit onderwerp.

Lees verder