Tattooshops en schoonheidssalons

""

Bent u eigenaar van een tattooshop of een schoonheidssalon? Waar u tatoeëert, piercet of een permanente make-up zet? Dan heeft u een vergunning nodig waarmee u zogenaamde huidpenetrerende handelingen mag verrichten. Vraag deze eenvoudig aan bij GGD Zaanstreek-Waterland.

Aanvraagformulier vergunning

Vraag een vergunning aan voor huidpenetrerende handelingen.

Filmpjes over hygiënerichtlijn

Zo pas je de hygiënerichtlijnen toe

Ik wil een vergunning aanvragen

Om in aanmerking te komen voor een vergunning, moet uw bedrijf aan deze voorwaarden van het RIVM voldoen. Als dit in orde is, vul dan dit aanvraagformulier volledig in. U kunt het ingevulde formulier naar ons opsturen via e-mail of schriftelijk naar:

GGD Zaanstreek-Waterland
T.a.v. team Toezicht
Vurehout 2
1507 EC Zaandam

Heeft u al een vergunning? Dan moet uw aanvraag uiterlijk acht weken en drie dagen voor het einde van uw lopende vergunning ingediend zijn.

U ontvangt van ons binnen twee weken een reactie en binnen acht weken een beslissing op uw aanvraag (wel/geen vergunning). Wij verstrekken de vergunning uit naam van het Ministerie van Volksgezondheid en Sport.

Ik wil een vrijstelling voor een vergunning aanvragen

Vrijstelling vergunning voor evenementen
U vraagt een vrijstelling voor een vergunning van tatoeëren en piercen aan als u een evenement organiseert waar een mogelijkheid is om een piercing of tatoeage te laten zetten. Aan een vrijstelling voor de vergunningplicht zijn kosten verbonden. Deze kosten zijn onder andere afhankelijk van het aantal artiesten en eerdere positieve of negatieve ervaringen met het evenement. Vraag de vrijstelling ten minste twee maanden vóór de aanvang van het evenement aan bij GGD Zaanstreek – Waterland. U gebruikt hiervoor het formulier Vrijstellingsaanvraag.

Ik wil meer informatie

Neem contact met ons op via telefoonnummer 075 – 651 83 33 of e-mail.