Het terrein van GGD Zaanstreek-Waterland is per 1 maart 2018 volledig rookvrij. De borden werden vandaag onthuld door Ferdinand Strijthagen, directeur GGD Zaanstreek-Waterland.

Nog steeds sterven elk jaar 20.000 Nederlanders aan de gevolgen van tabaksverslaving. Roken zorgt er voor dat je gemiddeld zo’n tien jaar korter leeft. Er is dus, ook na de instelling van het rookverbod op het werk en in de horeca nog veel gezondheidswinst te behalen. Rookpreventie is de meest effectieve preventie om sociaaleconomische gezondheidsverschillen terug te dringen. Daarom zetten de GGD’en zich sinds 2017 in op het bereiken van de Rookvrije generatie en sluiten zich aan bij de nationale beweging op weg naar een rookvrije generatie.

De 25 GGD’en gaan in hun regio met gemeenten en andere partners ervoor zorgen dat kinderen (mee-)rookvrij kunnen opgroeien, rokers worden ondersteund bij het stoppen en alle gemeentelijke gebouwen rookvrij worden, dus inclusief alle GGD-gebouwen.

Ferdinand Strijthagen, directeur GGD Zaanstreek-Waterland: “Als GGD ondersteunen wij diverse initiatieven voor een rookvrije generatie. Wij geloven dan ook in practice what you preach en vinden dat wij het goede voorbeeld moeten geven. Want iedere medewerker en bezoeker heeft recht op een rookvrije (werk)omgeving.”

Wilt u het GGD-Actieplan rookvrije generatie nalezen, kijk dan hier.