Contactmomenten JGZ

Klik hier voor het bestand van de contactmomenten JGZ (PDF 1mb).

Vanaf 22 weken zwangerschap: Kun je de kinkhoestvaccinatie halen op een locatie bij jou in de buurt.

Na geboorte van je kind

4-7 dagen hielprik en gehoorscreening: Screeners bellen vooraf (als ze het tel.nr. hebben) en voeren de hielprik en de gehoorscreening uit bij jou thuis.

2 weken: – De jeugdverpleegkundige komt bij jou thuis voor een intake.

4 weken: 1e consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je baby en de jeugdarts controleert je baby lichamelijk.

8 weken: Consultop het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je baby en de jeugdverpleegkundige controleert je baby lichamelijk. Als je geen 22 weken prik hebt gekregen, krijgt de baby zijn eerste vaccinatie aangeboden.

3 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je baby en de jeugdarts controleert je baby lichamelijk en je baby krijgt een vaccinatie aangeboden.

5 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je baby en de jeugdverpleegkundige controleert je baby lichamelijk, en je baby krijgt een vaccinatie aangeboden.

6 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je baby en de jeugdarts controleert je baby lichamelijk.

8 maanden: Digitale nieuwsbrief over de ontwikkeling van kinderen bij 8 maanden.

11 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je kindje en de jeugdarts controleert je kindje lichamelijk. Je kindje krijgt een  vaccinatie aangeboden.

14 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je kindje en de jeugdverpleegkundige controleert je kindje lichamelijk. Je kindje krijgt een vaccinatie aangeboden.

18 maanden: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je kindje en de jeugdverpleegkundige controleert je kindje lichamelijk.

2 jaar: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je kind en de jeugdarts controleert je kind lichamelijk.

3 jaar: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je kind en de jeugdverpleegkundige controleert je kind lichamelijk en doet op indicatie de ogentest.

3,9 jaar: Consult op het consultatiebureau. De assistente weegt en meet je kind en de jeugdverpleegkundige controleert je kind lichamelijk. Je kind krijgt een vaccinatie aangeboden.

5 jaar: Logopedist onderzoekt de spraak en taal van je kind op school en uitnodiging op indicatie.

Klas 1 voortgezet onderwijs: Vragenlijst, wegen en meten op school en uitnodiging op indicatie.

Klas 3 voortgezet onderwijs: Vragenlijst, wegen en meten op school en uitnodiging op indicatie.

Pedagogisch spreekuur: consult op locatie.

2x per jaar krijgen de kinderen vanaf 9 jaar een uitnodiging voor de groepsvaccinaties.

Waarvoor kan ik zelf naar de Jeugdgezondheid (JGZ)?

De Jeugdgezondheid (JGZ) is er voor al jouw vragen, advies, hulp, ondersteuning over de ontwikkeling, opvoeding of gezondheid van jouw kind. Je kunt ook bij ons terecht voor:

  • Cursussen en workshops voor ouders, kinderen en jongeren (vaak gratis)
  • Hulp en advies bij opvoeden (via de telefoon, e-mail of persoonlijk)
  • Hulp en advies voor gezond leven
  • Spraak- en taalonderzoek (logopedist)
  • Informatie en advies zonder afspraak (inloopspreekuur)
  • Telefonisch advies van een verpleegkundige
  • Persoonlijk opvoedadvies door filmopnames
  • Online betrouwbare informatie en advies

Wil je hier gebruik van maken of meer informatie? Ga naar https://www.ggdzw.nl/inwoners/opgroeien-en-opvoeden-ggd-zaanstreek-waterland/.