Opvoeden en opgroeien

""

De Jeugdgezondheidszorg van GGD Zaanstreek-Waterland ondersteunt ouders, verzorgers en kinderen bij het opvoeden en opgroeien, vanaf de zwangerschap tot 18 jaar. Voor ouders met kinderen tot 4 jaar is het consultatiebureau een vertrouwde plek voor vragen over hun baby en peuter. Je vindt het consultatiebureau in de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG), de Centra Jong (CJ) en het Middelpunt in Landsmeer. Gaat je kind naar de basisschool of voortgezet onderwijs, dan blijven we verbonden. We bieden dan informatie passend bij de leeftijd en doen gezondheidsonderzoek op school en op onze CJ- en CJG-locaties.

Contact

Je kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur bereiken via telefoonnummer 075 – 651 83 40, of vul het contactformulier Jeugdgezondheidszorg in.

Een Centrum Jong of Centrum voor Jeugd en Gezin bij mij in de buurt

Ben je op zoek naar meer informatie over opvoeden? Of wil je bij het Centrum Jong (CJ) of Centrum Jeugd en Gezin (CJG) een afspraak maken voor bijvoorbeeld het logopediespreekuur of opvoedspreekuur?

Zaanstad, Wormerland en Oostzaan Beemster Edam en Volendam Purmerend Waterland

Jeugdgezondheidszorg tijdens mijn zwangerschap

We helpen je graag bij de voorbereiding op het ouderschap. Ook bieden we zwangerschapscursussen om fit en ontspannen zwanger te zijn.

Jeugdgezondheidszorg voor mijn baby en peuter

De jeugdarts en jeugdverpleegkundige volgen graag de groei en ontwikkeling van jouw kind.

Jeugdgezondheidszorg op school

Als je kind op de basisschool of het voortgezet onderwijs zit, blijft de jeugdgezondheidszorg met jou en je kind verbonden.

Vaccinaties voor mijn kind

Op het consultatiebureau kun je met je kind terecht voor inentingen tegen twaalf ernstige infectieziekten. Bekijk het overzicht van vaccinaties die vallen onder het Rijksvaccinatieprogramma.

Ik wil een opvoedcursus volgen

Opvoeden is niet altijd makkelijk. Een opvoedcursus kan dan helpen. We geven je graag tips en handvatten voor een opvoeding die bij jou en je kind past.

Ik heb een opvoedvraag en wil graag advies of hulp

Je kunt bij ons onze Jeugdgezondheidszorg altijd terecht voor advies en ondersteuning rond de opvoeding van jouw kind(eren) van 0 tot 18 jaar.

Extra zorg voor mijn kind

Met de meeste kinderen gaat het gelukkig goed. Maar soms is er extra ondersteuning nodig tijdens het opgroeien of opvoeden.

Bescherming van mijn gegevens

We beschermen je privacy en verstrekken geen persoonsgegevens aan derden zonder je uitdrukkelijke toestemming, tenzij op grond van een wettelijke verplichting. De volledige tekst en link naar ons privacyreglement vind je op onze pagina over privacy.

Verwijsindex

Verschillende organisaties kunnen je hulp bieden bij de ontwikkeling van je kind. Onze Jeugdgezondheidszorg is zo’n organisatie. Maar ook andere organisaties kunnen soms betrokken zijn. Om goede zorg te kunnen bieden, is het belangrijk dat we dat van elkaar weten. De samenwerkende organisaties gebruiken daarvoor één systeem: de verwijsindex.

Voor jongeren - Jouw GGD

Op deze site vind je antwoord op vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je thuis liever niet over praat. Je kunt ook chatten met een van onze medewerkers.

GroeiGids-app

Deze app biedt jou als (aanstaande) ouder betrouwbare voorlichting en inzicht in de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van je kind.

Mijn Kinddossier

In ons digitaal ouderportaal vind je informatie over de ontwikkeling van je kind, groeicurves en afspraken met de Jeugdgezondheidszorg.