Mijn Kinddossier

Klik hier voor het PDF-bestand van de folder Mijn Kinddossier (pdf 3mb)

Online in contact met de Jeugdgezondheidszorg van GGD Zaanstreek-Waterland

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Zaanstreek-Waterland werkt met ‘Mijn Kinddossier’. Mijn Kinddossier is een online dossier en bevat alle belangrijke informatie over de ontwikkeling en opvoeding van jouw kind. Het is ook de plek voor online contact met de Jeugdgezondheidszorg. Handig, want je kunt ons altijd benaderen op een moment dat het voor jou uitkomt.

Wat kan je doen in Mijn Kinddossier?

  • Groeidiagrammen van je kind(eren) inzien
  • Opvoedinformatie inzien die voor jou relevant is
  • Advies van de jeugdverpleegkundige of jeugdarts nog eens teruglezen
  • Digitale vragenlijsten invullen over jouw kind
  • Zelf afspraken met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige wijzigen

Hoe werkt Mijn Kinddossier?

Om gebruik te maken van Mijn Kinddossier ga je met je computer, tablet of smartphone naar www.mijnkinddossier.nl. Vervolgens kan je inloggen met je DigiD. U kunt de DigiD app gebruiken om eenvoudig in te loggen. Je logt altijd in met je eigen DigiD en komt dan in het dossier van jouw kind(eren).

Als je bent ingelogd:

Overzicht
Onder de knop ‘Overzicht’ vind je een tijdlijn van de afspraakmomenten die je tijdens uw contact met de
JGZ heeft gehad. Als je op zo’n item klikt openen de gegevens.

Afspraken
Voortaan kan je zelf jouw afspraak met de Jeugdgezondheidszorg wijzigen. Via Mijn Kinddossier maak je een keuze uit de aangeboden dagen en tijdstippen bij jouw vertrouwde JGZ-locatie. Per e-mail krijg je een bevestiging van de afspraak en per SMS krijg je een afspraakherinnering.

Vragenlijsten
Op sommige momenten zullen wij je via Mijn Kinddossier vragen om, ter voorbereiding op een afspraak, een digitale vragenlijst in te vullen.
Daardoor kan de jeugdarts, jeugdverpleegkundige of logopedist zich beter voorbereiden en is er tijdens het onderzoek meer tijd voor persoonlijke contact en jouw vragen. De vragenlijsten zijn gekoppeld aan het dossier van jouw kind.

Groei
Bij de Jeugdgezondheidszorg meten en wegen wij je kind regelmatig en laten wij je de groeigegevens zien. Deze groeigegevens kan je via Mijn Kinddossier op elk gewenst moment inzien.

Dagboek
Net als in het GroeiGids en GroeiGidsApp kun je in Mijn Kinddossier een dagboek van je kind bijhouden. Het is leuk om later terug te zien wanneer jouw kind de eerste stapjes zette of  de eerste woordjes brabbelde. Alleen jij kunt het dagboek inzien en niet de medewerkers van Jeugdgezondheidszorg.

Advies
Tijdens het bezoek aan de Jeugdgezondheidszorg krijg je gerichte adviezen over bijvoorbeeld voeding, slapen of opvoeden. Als het nodig is schrijft de jeugdarts of -verpleegkundige het advies op en zie je dit terug in Mijn Kinddossier. Hier kan je ook folders of websites vinden om je te ondersteunen bij jouw vragen en de opvoeding van jouw kind.

Informatie
Algemene informatie zetten wij voor je klaar, die vind je hier.

Mijn kinderen
Op deze pagina kan je zelf een foto van jouw kind toevoegen. Vul je telefoonnummer in bij ‘Mijn gegevens’.

Mijn gegevens
Onder ‘Mijn gegevens’ vind je jouw gegevens zoals die bij ons bekend zijn. Omdat we graag met je in contact blijven, vragen wij je jouw telefoonnummer en e-mailadres up-to-date te houden. Als je het hier wijzigt dan gebeurt dat ook in het JGZ-dossier van jouw kind(eren). Je vindt hier alleen jouw gegevens, je partner moet zelf met zijn/haar DigiD inloggen om zijn/haar gegevens te wijzigen.

Hoe zit het met de privacy en veiligheid van Mijn Kinddossier?

Mijn Kinddossier is alleen toegankelijk voor jou als ouder/verzorger, dus niet voor anderen. Om in te loggen op Mijn Kinddossier heb je een account van DigiD nodig, bij voorkeur met sms-functie. Dit zorgt ervoor dat de gegevens van jouw kind op een grondige manier beveiligd zijn. DigiD is een reeds bewezen veiligheidstechniek die meerdere overheidsdiensten gebruiken. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het ouderlijk gezag. Mijn Kinddossier is beschikbaar voor alle ouders/verzorgers. Als je hier geen gebruik van wilt maken of er verandert er iets in jouw persoonlijke situatie, geef dit dan door aan de Jeugdgezondheidszorg.

CONTACT

Heeft u vragen over Mijn Kinddossier? Ga dan naar het Contactformulier Jeugdgezondheid.

GGD ZAANSTREEK-WATERLAND
Bezoekadres:
Vurehout 2
1507 EC Zaandam
Telefoon: 0900-2545454
E-mail: mijnkinddossier@ggdzw.nl
Website: www.ggdzw.nl