Mijn Kinddossier

Klik hier voor het PDF-bestand van de folder Mijn Kinddossier (pdf 165kb)

Online in contact met de Jeugdgezondheidszorg van GGD Zaanstreek-Waterland

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Zaanstreek-Waterland werkt met ‘Mijn Kinddossier’. Dit is een online dossier en bevat alle belangrijke informatie over de ontwikkeling en opvoeding van je kind. Het is ook de plek voor online contact met de Jeugdgezondheidszorg. Handig, want je kunt ons altijd benaderen op een moment dat het voor jou uitkomt.

Wat kan je doen in Mijn Kinddossier?

  • Groeidiagrammen van je kind(eren) inzien
  • Opvoedinformatie inzien die voor jou relevant is
  • Advies van de jeugdverpleegkundige of jeugdarts nog eens teruglezen
  • Digitale vragenlijsten invullen over je kind
  • Zelf afspraken met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige wijzigen
  • De vaccinatiekaart inzien
  • Je telefoonnummer/e-mailadres up to date houden
  • Toestemming geven voor het delen van de vaccinatiegegevens met het RIVM

Hoe werkt Mijn Kinddossier?

Om gebruik te maken van Mijn Kinddossier ga je naar www.mijnkinddossier.nl. Vervolgens kun je inloggen met je DigiD. Je logt altijd in met je eigen DigiD en komt dan in het dossier  van je kind(eren).

Als je bent ingelogd:

Home
Onder de knop ‘Home’ vind je een tijdlijn van de afspraakmomenten die je tijdens uw contact met de JGZ hebt gehad. Als je op zo’n item klikt openen de gegevens.

Afspraken
Hier kun je de afspraak met de JGZ wijzigen. Per e-mail krijg je een bevestiging van de afspraak en per sms krijg je een afspraakherinnering.

Vaccinaties
Hier kun je de gegeven en toekomstige vaccinaties zien.

Vragenlijsten
Op sommige momenten zullen wij je via Mijn Kinddossier vragen om, ter voorbereiding op een afspraak, een digitale vragenlijst in te vullen.
Daardoor kan de jeugdarts, jeugdverpleegkundige of logopedist zich beter voorbereiden en is er tijdens het onderzoek meer tijd voor persoonlijke contact en je vragen. De vragenlijsten zijn gekoppeld aan het dossier van je kind.

Groei
Bij de JGZ meten en wegen wij je kind regelmatig en laten wij je de groeigegevens zien. Deze groeigegevens kun je via Mijn Kinddossier op elk gewenst moment inzien en zo nodig downloaden.

Advies
Tijdens het bezoek aan de JGZ, of na het invullen van de vragenlijst, krijg je gerichte adviezen over bijvoorbeeld voeding, slapen of opvoeden. Als het nodig is schrijft de jeugdarts of -verpleegkundige het advies op en zie je dit terug in Mijn Kinddossier. Hier kan je ook folders of websites ter ondersteuning bij je vragen en de opvoeding van je kind.

Informatie
Hier vind je folders of websites met informatie om je te ondersteunen bij de opvoeding van je kind.

Mijn kinderen
Op deze pagina kun je zelf een foto van je kind toevoegen.

Mijn gegevens
Hier vind je je gegevens zoals die bij ons bekend zijn. Omdat we graag met jou in contact blijven, vragen wij je je telefoonnummer en e-mailadres up-to-date te houden. Als je het hier wijzigt dan gebeurt dat ook in het JGZ-dossier van je kind(eren). Je vindt hier alleen jouw gegevens, je partner moet zelf met zijn/haar DigiD inloggen om zijn/haar gegevens te wijzigen.

Bericht
Via de knop rechtsonder kun je een bericht sturen aan jouw JGZ team.

Hoe zit het met de privacy en veiligheid van Mijn Kinddossier?

Mijn Kinddossier is alleen toegankelijk voor jou als ouder/verzorger, dus niet voor anderen. Om in te loggen bij Mijn Kinddossier heb je een account van DigiD nodig. Dit zorgt ervoor dat de gegevens van je kind op een grondige manier beveiligd zijn. DigiD is een bewezen veiligheidstechniek die overheidsdiensten ook gebruiken. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het ouderlijk gezag. Mijn Kinddossier is beschikbaar voor alle ouders/verzorgers. Als je hier geen gebruik van wilt maken of er verandert er iets in je persoonlijke situatie, geef dit dan door aan de JGZ.

CONTACT

Heeft u vragen over Mijn Kinddossier? Stuur dan een e-mail naar jgz@ggdzw.nl.

GGD ZAANSTREEK-WATERLAND
Bezoekadres:
Vurehout 2
1507 EC Zaandam
Telefoon: 0900-2545454
E-mail: jgz@ggdzw.nl
Website: www.ggdzw.nl