Vaccinaties

""

Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen op de consultatiebureaus verzorgen de inentingen van het Rijksvaccinatieprogramma. Dit programma beschermt kinderen in Nederland tegen 12 ernstige infectieziekten. Dankzij de vaccinaties komen deze ziekten in Nederland nu bijna niet meer voor. De eerste vaccinatie bij jouw baby vindt plaats tussen 6 en 9 weken na de geboorte. De laatste op 14-jarige leeftijd.

Rijksvaccinatieprogramma

Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma vind je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

GroeiGids-app

Deze app biedt jou als (aanstaande) ouder betrouwbare voorlichting en inzicht in de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van je kind.

MijnKinddossier

In ons digitaal ouderportaal vind je informatie over de ontwikkeling van je kind, groeicurves en afspraken met de Jeugdgezondheidszorg.

Wanneer krijgt mijn kind welke vaccinatie?

Overzicht vaccinaties naar leeftijd kind

Leeftijd

Vaccinatie 1

Vaccinatie 2

6 – 9 weken

DKTP-Hib-HepB

Pneumokokken

3 maanden

DKTP-Hib-HepB

 

4 maanden

DKTP-Hib-HepB

Pneumokokken

11 maanden

DKTP-Hib-HepB

Pneumokokken

14 maanden

BMR

MenACWY

4 jaar

DKTP

 

9 jaar

DTP

BMR

Meisjes van 12 jaar

HPV

HPV

14 jaar

MenACWY

 

Heb je nog vragen over de vaccinaties? Neem contact met ons op.

Wanneer zijn er groepsvaccinaties & inhaalvaccinaties HPV?

2 keer per jaar is er een groepsvaccinatie, kinderen die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen eind maart een uitnodiging voor de vaccinatieronde in het voorjaar. Bekijk het groepsvaccinatieschema van 2019.

*Meisjes ouder dan 12 jaar kunnen alsnog een HPV vaccinatie krijgen tijdens de groepsvaccinatie meningokokken. Dit staat ter plaatse aangegeven.

Waarom zijn vaccinaties belangrijk voor mijn kind?

Onderstaand filmpje laat je zien waarom vaccinaties voor je kind belangrijk zijn. Meer betrouwbare informatie over vaccinaties vindt u terug op de website van het Rijksvaccinatieprogramma.