Cursussen voor kinderen

Sociale vaardigheidstraining
Sommige kinderen missen bepaalde sociale vaardigheden of durven deze niet te gebruiken. Ze vallen op door teruggetrokken, onzeker gedrag of juist door ongeremd, opvliegend gedrag. De kans is groot dat zijn hierdoor in contact met anderen in moeilijkheden raken. Dit kan leiden tot negatief zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen. Voor meer informatie over de Sociale vaardigheidstraining en om uw kind in te schrijven voor de cursus klik hier.

Sociale vaardigheidstraining Plezier op School
De overgang naar het voortgezet onderwijs is voor veel kinderen een grote stap. Voor kinderen die op de basisschool problemen hadden in de omgang met leeftijdsgenoten of gepest werden, is de overgang naar de middelbare school het moment om daar verandering in te brengen! Voor meer informatie over de Sociale vaardigheidstraining Plezier op School en om uw kind in te schrijven voor de cursus klik hier

Sociale vaardigheidstraining +
Dit is een vaardigheidstraining speciaal voor kinderen die moeilijk leren of om anerer redenen extra aandacht nodig hebben. Voor meer informatie over de Sociale vaardigheidstraining + en om uw kind in te schrijven voor de cursus klik hier.

Spel aan huis
Bij spel aan huis wordt de ontwikkeling van kinderen gestimuleerd door middel van spelen. Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het helpt bij de ontwikkelingen van het lichaam, verstand, taal, maar ook in de omgang met andere kinderen. Voor meer infromatie over Spel aan huis en om uw kind in te schrijven voor de cursus klik hier.

Het Rots en Water-programma
Sociale competentie training
Rots en Water is een sociale vaardigheidstraining voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar die bestaat uit een combinatie van mentale en sociale oefeningen. Er worden vaardigheden aangeboden die ervoor zorgen dat het kind zich krachtiger gaat voelen en zichzelf makkelijker kan verdedigen. Ook wordt er aandacht besteed aan de sociale ontwikkeling, bijvoorbeeld: hoe reageer ik op een tegenslag en hoe kan ik mijn eigen grenzen op een goede manier aangeven. Het doel van de training is om de weerbaarheid te vergroten en meer zelfvertrouwen te krijgen. Voor meer informatie over Rots en Water en om uw kind in te schrijven voor de training klik hier.