Panel GGD Zaanstreek-Waterland

""

Wilt u ook uw mening geven over gezondheid, zorg en veiligheid?

Word dan lid van het GGD panel. U kunt meedoen als u in de regio Zaanstreek-Waterland woont en 16 jaar of ouder bent.

Meedoen is simpel:

  • U krijgt 2 tot 4 keer per jaar een uitnodiging voor een onderzoek.
  • U bepaalt zelf of u meedoet of niet.
  • U kunt altijd stoppen.
  • Met computer, tablet of telefoon.
  • Online wanneer u wilt, niet op een vaste tijd.
  • De resultaten van het onderzoek krijgt u per e-mail.

Wat is het GGD panel en waarom is het belangrijk?

GGD Zaanstreek-Waterland voert een paar keer per jaar een panelonderzoek uit. Dit zijn korte online vragenlijsten over gezondheid, zorg en veiligheid. Hoe meer mensen meedoen aan het panelonderzoek, hoe betrouwbaarder de informatie is.

Met het panel kan de GGD een nog beter beeld krijgen van wat er leeft onder de bewoners van Zaanstreek-Waterland. GGD Zaanstreek-Waterland gebruikt de resultaten van het panelonderzoek om de dienstverlening aan inwoners te verbeteren en om gemeenten te adviseren over gezondheid.

Wie kunnen er meedoen aan het panel?

De voorwaarden om mee te kunnen doen aan het panel zijn dat u:

  • Inwoner bent van de regio Zaanstreek-Waterland. U woont dus in Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland of Zaanstad.
  • 16 jaar of ouder bent.
  • Toegang heeft tot het internet.
  • Een eigen e-mailadres heeft.

Hoe werkt het?

Meedoen is heel simpel. U vult het aanmeldformulier in en klikt op ‘versturen’. U ziet een bevestiging op het scherm. Vanaf dat moment kunt u per e-mail uitnodigingen ontvangen voor onderzoeken. De digitale vragenlijst opent u via een link in de e-mail. U stuurt uw antwoorden via internet op. U hoeft dus niets te printen en via de post te versturen.

In de e-mail staat tot welke datum u de vragenlijst kunt invullen en wat de geschatte invultijd is. Meestal heeft u 1 tot 3 weken de tijd om een vragenlijst in te vullen.

Hoe gaat de GGD om met mijn privacy?

GGD Zaanstreek-Waterland gebruikt uw gegevens alleen voor het GGD panel. De GGD  werkt samen met Research 2Evolve, een onafhankelijk full-service onderzoeksbureau. Research 2Evolve denkt mee, voert de onderzoeken uit en rapporteert de resultaten.

Research 2Evolve zorgt voor een zorgvuldige behandeling van vertrouwelijke onderzoekgegevens. GGD Zaanstreek-Waterland weet niet wie er meedoen aan het panel. Wij geven de gegevens van de deelnemers niet aan anderen. Ze blijven anoniem en vertrouwelijk.

Research 2Evolve gebruikt uw persoonsgegevens alleen volgens artikel 6 van de wet AVG. Deze wet beschermt uw persoonsgegevens en uw privacy.
Kijk voor de privacyverklaring van Research 2Evolve op: https://panelggd.nl/zaanstreek-waterland/privacy-verklaring/

Hoe kan ik me afmelden?

Wilt u niet meer meedoen met de onderzoeken? Gebruik dan het afmeldformulier. Daarna komt er een bevestiging van de afmelding op uw scherm.

Hoe kan ik contact opnemen?

Heeft u toch nog vragen? Vul dan het contactformulier in.

Waar kan ik de onderzoeksresultaten vinden?

Op de pagina Gezondheidsonderzoek: publicaties en cijfers onder ‘onderzoekspublicaties’.