Panel GGD Zaanstreek-Waterland

""

Wilt u ook uw mening geven over gezondheid?

Laat uw stem horen over gezondheid, zorg en veiligheid. Doe mee aan het panel van de GGD.

Meedoen is makkelijk:

  • Met computer, tablet of telefoon.
  • Online wanneer u wilt, niet op een vaste tijd.
  • Maximaal 4 keer per jaar.
  • U kiest voor elk onderzoek of u meedoet of niet.
  • U kunt altijd stoppen.
  • De resultaten van het onderzoek krijgt u per e-mail.

Wat is het GGD panel?

Het inwonerspanel is een groep inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland. We vragen de leden van het inwonerspanel hun mening te geven over onderwerpen rond gezondheid, zorg en veiligheid.

Waarom is er een GGD panel?

De GGD wil een nog beter beeld krijgen van wat er leeft onder de bewoners van Zaanstreek-Waterland. Het inwonerspanel is één van de manieren hier meer inzicht in te krijgen.

Met de uitkomsten van de panelonderzoeken kunnen we gericht activiteiten organiseren om de gezondheid en het welzijn van inwoners te verbeteren. Hoe meer mensen meedoen, hoe betrouwbaarder de informatie.

Wie kunnen er meedoen aan het panel?

Om aan het inwonerspanel te kunnen deelnemen moet u:

  • Inwoner van de regio Zaanstreek-Waterland zijn. U bent dus woonachtig in een van de volgende gemeenten: Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland, Zaanstad
  • 16 jaar of ouder zijn
  • Toegang hebben tot het internet
  • Over een eigen e-mailadres beschikken

Hoe werkt het?

Meedoen is heel makkelijk. U vult het aanmeldformulier in en klikt op ‘versturen’. U ziet een bevestiging op het scherm. Vanaf dat moment kunt u per e-mail uitnodigingen ontvangen voor onderzoeken. Een onderzoek bestaat uit een digitale vragenlijst. U opent deze via een link in de e-mail. U verzendt uw antwoorden via internet. U hoeft dus niets te printen en via de post te versturen.

In de e-mail staat aangegeven tot welke datum u de vragenlijst kunt invullen en de geschatte invultijd. Meestal heeft u één tot drie weken de tijd om een vragenlijst in te vullen.

Hoe wordt er omgegaan met mijn privacy?

GGD Zaanstreek-Waterland werkt samen met Research 2Evolve, een onafhankelijk full-service onderzoeksbureau. Research 2Evolve denkt mee met de GGD Zaanstreek-Waterland, voert de onderzoeken van de GGD Zaanstreek-Waterland uit en rapporteert de resultaten.

Het bureau zorgt voor een zorgvuldige behandeling van vertrouwelijke onderzoekgegevens.

Research2Evolve gebruikt uw persoonsgegevens alleen volgens artikel 6 van de wet AVG. Deze wet beschermt uw persoonsgegevens en uw privacy.

Kijk voor de volledige privacy verklaring van Research2Evolve op: https://panelggd.nl/zaanstreek-waterland/privacy-verklaring/

Hoe kan ik me afmelden?

Wilt u niet meer meedoen met de onderzoeken? Gebruik dan het afmeldformulier. Daarna komt er een bevestiging van de afmelding op uw scherm.

Hoe kan ik contact opnemen?

Heeft u toch nog vragen? Vul dan het contactformulier in.

Waar kan ik de onderzoeksresultaten vinden?

Op de pagina Gezondheidsonderzoek: publicaties en cijfers onder ‘onderzoekspublicaties’.