Gezond op reis

""

Reist u naar het buitenland? Om gezond weer terug te komen, is een goede voorbereiding belangrijk. GGD Zaanstreek-Waterland helpt u hier graag bij. Onze ervaren verpleegkundigen en artsen geven u passend reisadvies en de juiste reisvaccinaties.

Hoe maak ik een afspraak voor een reisvaccinatie of reisadvies?

Voor het reizigersspreekuur kunt u terecht op onze locatie aan de Vurehout in Zaandam.

Veelgestelde vragen

Wilt u meer weten over openingstijden, de werkwijze en betaling. Staat uw vraag hier niet tussen? Mogelijk vindt u een antwoord op uw vraag in het overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden.

Heeft u een andere vraag of wilt u telefonisch een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0900 – 254 54 54, toets 1. We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.30 – 12.30 uur en maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Waar vind ik meer informatie over reisvaccinaties en ziekten?

Een reis maken kan risico’s meebrengen voor uw gezondheid. Of u nu naar een ver land reist, of naar een land dichterbij. U kunt bijvoorbeeld in Egypte, Tunesië of Turkije een infectieziekte oplopen, zoals Hepatitis A of diarree. Tijdens ons reizigersspreekuur ontvangt u informatie die is afgestemd op uw situatie.

Betrouwbaar reisadvies

De GGD voldoet aan de kwaliteitscriteria van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en is geregistreerd als gelekoortscentrum. Tevens zijn we HKZ- gecertificeerd.

Afspraak reizigersspreekuur maken

 

 

Vaccinatieadvies per land


 
 

 

Reistips