Kosten consult

Als u een afspraak bij Reizigers heeft, dan betaalt u voor de vaccinatie(s) én voor het consult. We leggen graag uit wanneer en waarvoor u betaalt. Bekijk ook het overzicht van tarieven en van vergoedingen door zorgverzekeraars.

Waarom betaalt u een consult?

GGD Zaanstreek-Waterland berekent een consultprijs, net als elke zorgverlener en andere vaccinatiebureaus. Wij hanteren een vast tarief. Als u een afspraak maakt, reserveren wij tijd voor u. De duur van het consult hangt af van uw reis en uw gezondheidstoestand. Dit is van tevoren niet in te schatten. Ieder advies is een advies op maat.

Niets nodig toch consultkosten?

Soms blijkt tijdens een consult dat uw vaccinaties in orde zijn of dat u niet naar een malariagebied gaat. U rekent dan alleen een consult af.

U komt nooit voor niets. Soms is het nodig andere risico’s die zich voordoen in het land van uw bestemming te bespreken. Afhankelijk van uw gezondheidstoestand kunnen aanvullende vaccinaties en/of medicatie nodig zijn.

Moet ik ook voor een vervolgafspraak betalen?

Ook als u voor een tweede of derde vaccinatie komt, brengen wij een consult in rekening. Deze vervolgafspraak is wel goedkoper, omdat het meestal minder tijd kost dan een eerste afspraak.