Persbericht ‘GGD Zaanstreek-Waterland vaccineert eerste zorgmedewerkers’

Klik hier voor het PDF-bestand van het persbericht ‘GGD Zaanstreek-Waterland vaccineert eerste zorgmedewerkers’ (pdf 169kb).

GGD Zaanstreek-Waterland is vandaag gestart met vaccineren van het zorgpersoneel van verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties. Vanochtend ontving gespecialiseerd verpleegkundige Sonja Kerssens van De Zorgcirkel de eerste prik in Sportcomplex De Beuk in Purmerend.

De GGD Zaanstreek-Waterland gaat vanaf vandaag zeven dagen per week van 8.00 uur tot 20.00 uur vaccineren. Per dag kunnen 300 zorgmedewerkers een prik krijgen. In deze eerste fase voorzien we ruim 6000 zorgmedewerkers van een vaccin. Ondertussen bereidt GGD Zaanstreek-Waterland zich voor op het vaccineren van volgende doelgroepen. De GGD zoekt momenteel naar een tweede vaccinatielocatie in Zaanstad. Vanaf half februari zijn thuiswonenden vanaf 60 jaar aan de beurt.

Sonja Kerssens, praktijk- en wondverpleegkundige, werkt op verschillende afdelingen binnen zorginstelling De Zorgcirkel. “Ik zie het vaccin als hét middel om uit deze coronacrisis te komen. Dit doe ik niet alleen voor mijzelf, maar zeker ook voor onze kwetsbare ouderen (cliënten) en mijn naasten. Het uiteindelijke doel is verspreiding van het virus te voorkomen. Tijdens de eerste lockdown heb ik ondersteund op de COVID afdeling. We hebben allemaal de gevolgen ervaren van het sluiten van onze verpleeghuisdeuren. Dit heeft een grote impact gehad op ons allemaal. Met name op onze cliënten die juist de betrokkenheid en liefde van hun familie/vrienden hard nodig hebben. Gelukkig is er door het vaccin nu licht aan het eind van de tunnel.”

Noot voor de redactie:

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Communicatie, via 0900 2545 454 of communicatie@ggdzw.nl.

GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2
1507 EC Zaandam
www.ggdzw.nl
info@ggdzw.nl