Pas op: Valse e-mails uit naam van GGD GHOR Nederland

Er doen valse e-mails de ronde uit naam van de GGD’en. Hierin staat dat elke senior in Nederland verplicht een boosterprik krijgt. Wie op de link klikt om een afspraak te maken, komt uit bij een bankomgeving. Fraudeurs proberen senioren op deze manier geld afhandig te maken.
Let op: een boosterprik is vrijwillig en gratis! En GGD GHOR Nederland stuurt nooit e-mails met een uitnodiging.

GGD’en sturen beveiligde mail vóór een bron- en contactonderzoek

Vanaf maandag 22 november sturen bijna alle GGD’en de meeste mensen die positief getest zijn op corona een beveiligde mail voorafgaand aan het bron- en contactonderzoek. Deze manier van werken bestond al, maar werd tot nu toe slechts incidenteel gebruikt. De verwachting is dat hierdoor de enorme druk op de mensen en de (telefonie-)systemen binnen de GGD’en wat vermindert.

Pauzeer ook je alcoholgebruik

‘Zet je alcoholgebruik op pauze!’ Dat is het motto van de ‘IkPas’-actie om mensen te motiveren in de maand januari geen alcohol te drinken. Alcohol drinken is voor velen een gewoonte. GGD Zaanstreek-Waterland en Brijder ondersteunen de landelijke actie ‘IkPas’. Doorbreek ook je gewoonte en meld je nu aan.

Actuele informatie coronavirus

Lees hier alle informatie omtrent het coronavirus, landelijke maatregelen en werkzaamheden van GGD Zaanstreek-Waterland.

Loading