Meningokokkenvaccinatie jongeren

Dit voorjaar hebben tieners in de leeftijd van 13 (die dit jaar 14 worden) tot en met 18 jaar een uitnodiging gekregen om een meningokokken inenting bij GGD Zaanstreek-Waterland te halen. De jongeren, die dat nog niet gedaan hebben, krijgen binnenkort een uitnodiging om in september toch nog de vaccinatie te halen.

Standpunt GGD’en vaccineren in de kinderopvang

GGD’en staan voor het veilig en gezond opgroeien van alle kinderen in Nederland. Daar hoort vaccineren bij. In de kinderopvang wordt de meest kwetsbare groep kinderen opgevangen: de kinderen van 0 tot 14 maanden die nog niet zijn gevaccineerd. Wij begrijpen daarom dat kinderopvangvoorzieningen ervoor kiezen om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren.

Kwaliteit zwemwater onze regio

Zwemmen in natuurwater kan op vele plekken in Zaanstreek-Waterland. Ga naar www.zwemwater.nl voor meer informatie over de kwaliteit van het natuur zwemwater.

Zorgeloos genieten van de zon

In de zomer genieten veel mensen van de zon. Goede zonbescherming mag daarbij niet ontbreken. Verbranding op jonge leeftijd verdubbelt de kans op het krijgen van huidkanker op latere leeftijd. Met de tips in dit artikel kunt u zorgeloos genieten van de zon.

Loading