Direct naar de inhoud

Gebiedsprofielen regio online in te zien

Wilt u weten hoe het welbevinden is van inwoners in een bepaalde gemeente? Of hoe goed kinderen bewegen in een bepaalde wijk? Vanaf nu kunt u dit en nog veel meer opzoeken in het gebiedsprofiel van de gemeentes uit onze regio op onze cijferwebsite.

Webinar ‘Jongeren online #hoedan?’

Op woensdag 19 juni 2024 organiseert GGD IJsselland van 19.30 – 20.30 uur het gratis webinar ‘Jongeren online #hoedan?’ voor ouders van kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Ook ouders in de regio Zaanstreek-Waterland kunnen hieraan deelnemen.

31 mei – Wereld Niet Roken Dag! Doe je mee?

Elk jaar sterven er wereldwijd veel mensen door roken, maar ook de meerokers zijn niet veilig. Daarom heeft de World Health Organization (WHO) de Wereld Niet Roken Dag in het leven geroepen. Op 31 mei geven we met zijn allen extra aandacht aan de gevaren van roken én moedigen we rokers aan om te stoppen met roken.

Gezondheid van jongeren in de regio blijft kwetsbaar

Tweede- en vierdeklassers van het voortgezet onderwijs in de regio Zaanstreek-Waterland voelen zich in 2023 nog steeds minder gelukkig en minder gezond dan vóór de coronaperiode in 2019. Ook ervaren ze nog steeds meer psychische klachten en neemt pesten toe. Dit blijkt uit de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 die GGD Zaanstreek-Waterland afgelopen najaar heeft gehouden onder ruim 4300 leerlingen op 18 reguliere middelbare scholen in de regio.

Tuberculosebestrijding gesloten 28 mei

Op dinsdag 28 mei zijn de collega’s van Tuberculosebestrijding niet aanwezig wegens scholing. Vragen kunt u mailen naar: ggdtbc@ggdzw.nl.
Op donderdag 30 mei zijn zij weer bereikbaar.

Loading