Vandaag, op Wereld Niet Roken Dag, moedigen we rokers aan om ten minste één dag te stoppen met roken. Rook je zelf? Of heb je familieleden of vrienden die roken? En wil je stoppen met roken of anderen helpen? Het kan lastig zijn om alleen te doen. Op onze website vind je alle soorten stoppen-met-roken hulp in regio Zaanstreek-Waterland én de nieuwe flyer. Neem een kijkje en ontdek welke hulp bij jou past!

Ook willen we graag dat kinderen niet beginnen met roken. Rookvrije speelplekken horen daarbij. Daarom zijn we samen met de gemeenten hard op weg om alle speelplekken rookvrij te maken. Zo maakt Zaanstad vandaag de eerste speeltuin rookvrij en voorzag gemeente Waterland alle speeltuinen al van rookvrij-borden. Ook in Oostzaan zijn al veel speelplekken rookvrij. Samen beschermen we opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en maken we rookvrij opgroeien vanzelfsprekend.

Het succes van de rookvrije speeltuinen bouwen we graag uit. Wil jij een plein, buurthuis, sportvereniging of andere plek in jouw buurt rookvrij maken? Laat het weten via gb@ggdzw.nl.