Maandag 29 oktober was het zover: de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds zetten een nieuwe stap op weg naar een Rookvrije Generatie met de start van de nieuwe campagne ‘Rookvrij Kinderspel’. Iedereen krijgt hiermee de mogelijkheid om te tekenen voor een rookvrije plek in hún buurt.

Teken voor rookvrij

Bij spelende kinderen horen geen rokende mensen. Niemand wil dat kinderen meeroken of zelf gaan roken. Teken daarom voor rookvrij kinderspel! Hoe? Dat is heel eenvoudig: je gaat naar rookvrij.nl, selecteert je sportclub, speelplek of schoolplein en tekent voor een rookvrije plek.

Wat gebeurt er met mijn handtekening?

Hoe meer digitale handtekeningen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid. Betrokkenen zien met deze online actie precies waar in de regio Zaanstreek-Waterland behoefte is aan rookvrije omgevingen voor kinderen. Daarnaast kan de Alliantie Rookvrij in een aantal gevallen de ‘digitale handtekeningen’ gebruiken richting sport- en speelomgevingen en gemeenten om het gesprek aan te gaan over het rookvrij maken van die plek.

Op weg naar een Rookvrije Generatie

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Met een groeiend aantal partijen en personen werken ze aan een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Meer weten over welke plekken in Nederland rookvrij zijn?