GGD Zaanstreek-Waterland verhuist de coronatest ‘drive in’ Purmerend. Vanaf maandag 14 september a.s. kunnen inwoners uit de regio zich laten testen op de Burgemeester Kooimanweg 14 (achter het Avia tankstation).

Tot nu toe was de coronatest drive-in in Purmerend achter de brandweerkazerne. Met het oog op de koudere periode die in aantocht is, is de GGD op zoek gegaan naar een andere locatie. Vanaf maandag kunnen mensen voor de coronatest terecht in de voormalige Volkswagen/Audi showroom. “Een hele goede locatie, want hier kunnen we ook binnen testen” aldus Ellen Bontekoning, Projectmanager Corona.
De nieuwe locatie biedt ook  meer mogelijkheden om het aantal testen uit te breiden.

Voorzorgsmaatregelen

De GGD neemt allerlei voorzorgsmaatregelen in het kader van bescherming. Zo motiveren ze mensen om vooral met de auto te komen. De te testen persoon blijft dan in de auto. De medewerkers van de GGD dragen beschermende kleding.

Klachten?

Mensen met klachten die lijken op corona kunnen zich voor een test aanmelden op www.coronatest.nl of via telefoonnummer 0800-1202. Het aanmelden voor een coronatest voor kinderen tot en met 6 jaar gaat via onze GGD, tel. 075 6518 388. Beide telefoonnummers zijn 7 dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur bereikbaar.