De GroeiGids: welke ouder kent hem niet. Alle jonge ouders krijgen gratis een GroeiGids 0-4 aangeboden wanneer zij kennismaken met de jeugdgezondheidszorg. De GroeiGids biedt (aanstaande) ouders betrouwbare voorlichting en inzicht in de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van hun kind. Naast de papieren versie bestaat ook de veelgebruikte digitale GroeiGids app. De Jeugdgezondheidszorg adviseert ouders in regio Zaanstreek-Waterland nu ook proactief om deze app te gebruiken. Ouders krijgen wel ook nog de papieren versie aangeboden.

Specifieke informatie voor ouders uit de regio

Met de GroeiGids app kunnen (aanstaande) ouders de ontwikkeling en groei van hun kind bijhouden vanaf de zwangerschap tot en met de puberteit. Door het toevoegen van foto’s en video’s maken zij een mooi groeialbum dat ze kunnen bewaren als herinnering voor later. Daarnaast biedt de app een berichtenservice met betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden die aansluit bij de leeftijd van het kind. De Jeugdgezondheidszorg biedt daarnaast ook enkele keren per jaar berichten aan die specifiek voor ouders uit Zaanstreek-Waterland relevant zijn.

De betrouwbare informatie op groeigids.nl wordt samengesteld door Stichting Opvoeden.nl, in samenwerking met alle Nederlandse Kennis en Thema-instituten.

Bezoek de website van de GroeiGids of download de GroeiGids app.

U kunt voor informatie of hulp bij het downloaden ook uw contactpersoon bij de Jeugdgezondheidszorg raadplegen.