Van 12 tot en met 16 april is het ‘de week van het jonge kind’. In deze week is er aandacht  voor de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar. Hoe stimuleer je kinderen in hun ontwikkeling?
De GGD heeft ook hiervoor een aanbod. Zoals Spel aan huis of (online) themabijeenkomsten over bijvoorbeeld buitenspelen en bewegen, spel en speelgoed, over de ontwikkeling en opvoeding van het jonge kind.

Spel aan huis

Spel aan huis is een preventief programma voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 7 jaar die een beetje extra stimulans en ondersteuning bij het opgroeien goed kunnen gebruiken.
Spel aan huis stimuleert de ontwikkeling van kinderen door spelen. Spelen helpt bij de ontwikkelingen van het lichaam, verstand, taal, maar ook in de omgang met andere kinderen. Iedere week komt, voor een periode van ongeveer 10 weken, een spelbegeleider op bezoek met een tas vol speelgoed.
Zij speelt met het kind en stimuleert de spelontwikkeling. Ouders betrekt zij hier ook bij, zodat zij de spelontwikkeling van hun kind kunnen (blijven) stimuleren.
De spelbegeleider weet de weg in de buurt en wijst ouders de weg naar voorzieningen in de buurt. Zoals bibliotheken en speel-o-theken. Maar ook speeltuinen en kinderboerderijen. 

U kunt zich in de regio Waterland voor Spel aan huis aanmelden bij de  Jeugdverpleegkundige van de GGD. In Zaanstad via https://www.cursusbureauzaanstreek.nl/.